Printre cele 32 de echipe de baschet care vor lua startul la ediţia 2014-2015 a FIBA EuroChallenge se numără şi vicecampioana României, CSM Oradea, cea care îşi va cunoaşte duminică adversarii din prima fază a grupelor competiţiei, în urma tragerii la sorţi.

În acest sens, FIBA Europe, forul conducător al baschetului continental, a dat publicităţii lista celor 32 de echipe care vor lua startul în competiţie. Aceste formaţii provin din 19 ţări, iar ele vor fi împărţite în două conferinţe, care vor fi alcătuite pe criterii geografice.

La tragerea la sorţi, pentru primul tur vor fi formate opt grupe a câte patru echipe, iar primele două clasate se vor califica în faza a doua a grupelor.

Alături de CSM Oradea, care este prezentă pentru a doua oară în competiţie, din România mai participă două formaţii, U Mobitelco Cluj şi Energia Rovinari.

Celelalte 29 de echipe care vor lua startul în această ediţie a FIBA EuroChallenge sunt: Okapi Aalstar, Mons Hainaut şi Antwerp Giants, din Belgia, Szolnok Olaj KK, Atomerőmu Paks şi Egis Körménd, din Ungaria, Usak Sportif şi Tofas Bursa, din Turcia, Sodertalje Kings şi Boras Baske, din Suedia, Joensuun Kataja şi KTP Basket, din Finlanda, JSF Nanterre şi Le Mans Sarthe, din Franţa, Ratiopharm Ulm şi Fraport Skyliners, din Germania, Enel Brindisi şi Biella, din Italia, Avtodor Saratov, din Rusia, Gussing Knights, din Austria, Tsmoki Minsk, din Belarus, Den Bosch, din Olanda, Bakken Bears, din Danemarca, Siauliai, din Lituania, VEF Riga, din Letonia, Rock Tartu, din Estonia, Lukoil Akademik, din Bulgaria, Benfica Lisabona, din Portugalia, şi BC Astana, din Kazahstan.

Tragerea la sorţi pentru prima fază a grupelor FIBA EuroChallenge va avea loc duminică.