După jocul de la Sibiu, câştigat destul de clar, în etapa a II-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, formaţia orădeană CSM se reîntoarce acasă şi duminică seara, de la ora 19.30, în Arena "Antonio Alexe", va disputa următorul joc din campionat.

În cadrul rundei a IV-a, orădenii îi vor avea ca adversari pe timişorenii de la Timba, o echipă care anul trecut le-au pus mari probleme bihorenilor, fiind obţinută o victorie strânsă în acel joc. De această dată, se aşteaptă însă ca orădenii să se impună mai clar şi să nu mai aibă emoţii până în final, mai ales după primele două jocuri bune din noua ediţie de campionat.
"Desigur ne aşteptăm la o victorie. Este normal să ne dorim şi să ne aşteptăm la acest lucru. Sper din tot sufletul să nu mai păţim ceea ce am păţit în sezonul trecut la întâlnirea directă cu Timba. Adică să ne chinuim pentru a obţine victoria", a declarat şi antrenorul CSM-ului, Cristian Achim.

De precizat că antrenorul echipei orădene a făcut referire la finalul foarte echilibrat din acel meci cu Timba, de la Arena Antonio Alexe, din returul precedentei ediţii de campionat, când victoria a fost securizată pe sirena ce a anunţat finalul partidei de o aruncare de două puncte semnată William Franklin.

Meciul CSM Oradea - Timba Timişoara va fi arbitrat de o brigadă formată din: Ciprian Stoica, Bogdan Podar şi Adrian Habor. Comisar din partea Federaţiei va fi Viorel Constantinescu. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport.

Etapa a III-a a programat sâmbătă primele patru jocuri. CSU Ploieşti a câştigat cu 84-73 la Timişoara cu echipa locală BC, BCM U Piteşti s-a impus cu 84-74, acasă, în faţa celor de la BC Mureş, U Mobitelco n-a avut probleme cu Concordia Chiajna, formaţie de care a trecut în deplasare cu scorul de 105-77. Cel mai clar s-au impus însă oltenii de la SCM U Craiova, cu 89-37 în disputa de la Constanţa, cu BC Farul.