Baschetbaliştii de la CSM Oradea s-au impus şi în jocul din manşa secundă a primului tur din Cupa României. Elevii antrenorului Cristian Achim au câştigat vineri seara, la Chiajna, cu scorul de 89-73 şi au făcut pasul către turul următor.

Orădenii luaseră o opţiune serioasă încă din jocul de la Oradea, când au câştigat la o diferenţă de aproape 30 de puncte, cu scorul de 81-53. Astfel, misiunea lor le-a fost ceva mai uşoară la Chiajna, în partida retur. Baschetbaliştii nu au neglijat însă partida şi au câştigat-o în final cu 16 puncte diferenţă.

Doar primul sfert a fost ceva mai echilibrat, când gazdele au înscris 23 de puncte, iar orădenii numai 22. Însă, din următoarele 10 minute, jucătorii CSM-ului au început să domine jocul, să preia conducerea pe tabelă şi să se distanţeze. Astfel, sfertul secund şi l-au adjudecat cu 25-21, cel de-al treilea cu 32-17, iar ultimul cu 19-12.

Având în vedere premisele, faptul că bihorenii luaseră o opţiune serioasă de calificare din tur, acest joc a adus faţă în faţă două echipe care nu au pus un preţ prea mare pe apărare. De la început, antrenorul Cristian Achim a trimis în teren "cinci-ul" format din: Franklin, Subotic, Dillon, Nicoară şi Denison. Sean Denison a fost de această dată principalul marcator al orădenilor, cu 19 puncte. El fiind urmat de Subotic, cu 16, Dillon cu 14 şi Ţîbîrnă, cu 13 puncte.

După această calificare, jucătorii de la CSM Oradea îşi îndreaptă atenţia asupra primului joc din campionat, de miercuri, ora 19, cu U Mobitelco Cluj, care se anunţă mult mai dificil. Partida va avea loc la Arena "Antonio Alexe".