Baschetbaliştii de la CSM U Oradea au obţinut, sâmbătă seara, o victorie importantă. După doar două victorii în acest sezon, în Liga Naţională, şi doar eşecuri în Cupa României şi EuroChallenge, elevii lui Cristian Achim au reuşit să câştige, în deplasare, meciul împotriva echipei BC Mureş, cu scorul final de 78-76.

Cea de-a treia victorie a CSM U Oradea din acest sezon a fost adusă de coşul marcat în ultima secundă a partidei de către coordonatorul de joc al partidei, americanul Marcus Hatten. De altfel, meciul a fost unul extrem de strâns, conducerea lui fiind schimbată de 17 ori în cele patru sferturi.

Echipa gazdă a început în formula Adamovic, Sinadinovic, Peciukas, Ivanovic şi Barro, iar CSM U Oradea i-a trimis în teren pentru început pe Hatten, Dillon, Guţoaia, Krapic şi Pantic.

"Sunt fericit că am câştigat acest meci. Sper să semnaleze încheierea unei perioade negative şi începutul uneia mai bune. Dincolo de aspectul tactic, jucătorii mei au avut un singur scop în acest meci: să se lupte preţ de 40 de minute. Acest lucru, cred eu, să vede şi în statistică, întrucât noi am terminat acest meci cu un plus de zece recuperări în condiţiile în care procentajele la aruncările din acţiune şi de la linia de pedeapsă sunt sensibil egale. A câştigat echipa care a avut mai multe şanse de a arunca la coş. Vreau să îi felicit şi public pe jucători. În vestiar le-am comunicat că le mulţumesc pentru modul cum s-au dăruit şi pentru modul cum au luptat. După părerea mea jucătorii români ne-au oferit un plus deosebit în acest meci", a spus tehnicianul Cristian Achim după meci.