După perioada de pregătire şi seria jocurilor amicale, formaţia orădeană de baschet masculin CSM U debutează în sezonul oficial vineri seara, de la ora 20, când la Arena "Antonio Alexe", va întâlni echipa CSU Sibiu.

Meciul va conta pentru manşa I a optimilor Cupei României. Din păcate, echipa orădeană nu trece prin cea mai bună situaţie, problemele de ordin medical afectând lotul echipei înaintea acestui debut.

Îa meciul cu sibienii, antrenorul Cristian Achim nu va putea conta pe serviciile jucătorilor Adrian Guţoaia, Ante Krapic şi Vujadin Subotic, căpitanul echipei, toţi trei fiind indisponibili. Guţoaia se află în recuperare după accidentarea de la genunchi, Krapic are încheietura mâinii drepte imobilizată, iar Subotic acuză o întindere.

"Este o situaţie delicată înaintea acestui meci. Niciodată până acum nu am avut atât de multe probleme medicale la start. Ştim că accidentările fac parte din sport, de aceea vom aborda meciul cu jucătorii pe care-i avem şi cu care vom lupta până la capăt pentru a obţine calificarea. În aceste condiţii n-aş putea spune că suntem favoriţi în această confruntare", a spus managerul Şerban Sere.

La conferinţa de presă ce a prefaţat jocul cu sibienii a fost prezent şi pivotul Mladen Pantic, ultima achiziţie a orădenilor, transferat după ce a fost reziliat contractul cu americanul Gary McGhee.

"Cred că Pantic se va integra repede în lot, este un jucător cu o vastă experienţă. La amicalul de la Târgu Mureş, el a jucat deşi avea doar un singur antrenament cu echipa şi ne-a plăcut prestaţia lui. Când va fi pregătit şi fizic, consider că ne va ajuta foarte mult", a declarat antrenorul Cristian Achim.

"Am auzit lucruri bune despre echipa şi clubul din Oradea de la Radovan Markovic şi Vujadin Subotic. Am aflat că este un club serios, cu suporteri entuziaşti şi sunt foarte bucuros că vom juca şi în cupele europene. Sper să egalăm rezultatele de anul trecut, ba mai mult doresc să câştigăm titlul de campioană" a declarat Mladen Pantic.