După înfrângerea de la București, cu Steaua, echipa orădeană de baschet masculin CSM Universitatea revine pe teren propriu și în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă seară, va disputa următorul joc din campionatul Ligii Naționale.

În cadrul etapei a XIX-a, elevii antrenorului Cristian Achim vor primi replica formației BC Timba Timișoara.

Întrucât adversara echipei orădene va fi formația de pe penultimul loc, la prima vedere se anunță un joc la discreția CSM-ului, însă jucătorii orădeni sunt conștienți că o abordare mai relaxată a disputei i-ar putea costa. „Timba este un adversar periculos și consider că au demonstrat acest lucru pe parcursul sezonului. E posibil ca această echipă să fi avut potențial pentru mai multe victorii, însă e cert că formează o echipă deosebit de periculoasă. Îmi amintesc de meciul nostru direct din tur, când am luptat cu ei până la final pentru victorie. Este un adversar cu calitate. Noi trebuie să fim pregătiți mental și fizic pentru acest meci. Este limpede că ne dorim și vrem să câștigăm acest meci", a declarat căpitanul formației CSM U, Vujadin Subotic.

În partida tur, din toamnă, de la Timișoara, Vujadin Subotic a avut o prestație excelentă, cu 32 puncte și 9 recuperări.

„A fost o performanță deosebită, dar a fost o consecință a jocului colectiv. Aceasta este eticheta echipei noastre. Nu suntem interesați de performanțe individuale. Cu siguranță au fost și vor mai fi astfel de seri, oricare dintre noi are potențial pentru astfel de evoluții, însă echipa noastră are un anumit sistem conceput pentru a aduce rezultate favorabile echipei. Dacă cineva poate să iasă în evidență cu astfel de contribuții este în regulă, dar nu facem un scop din asta și nu abordăm meciurile în acest mod", a mai precizat căpitanul CSM-ului.

În meciul tur, de la Timișoara, echipa orădeană s-a impus cu scorul de 86-78.

Jocul de sâmbătă seară din Arena Antonio Alexe va debuta de la ora 19 și va fi arbitrat de Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Dragoș Nicolae.

În clasament, CSM U Oradea ocupă locul IV, cu 10 victorii și 7 înfrângeri, în timp ce Timba Timișoara se situează pe poziția a XII-a, cu 4 victorii și 12 înfrângeri.


CSM U Oradea - Timba Timișoara

Sâmbătă, 14 februarie, ora 19
Sala: Arena Antonio Alexe
Arbitri: Bogdan Podar, Istvan Bertalan și Dragoș Nicolae
Comisar FRB: Ion Olaru

Runda a XIX-a a campionatului Ligii Naționale de baschet masculin a debutat joi, când la Cluj, ultima clasată, Universitatea din localitate, a fost întrecută clar, cu 104-56, de BC Mureș. Sâmbătă, alte două jocuri interesante au loc la Craiova și Ploiești, în timp ce duminică etapa va programa ultimele două confruntări, de la Sibiu și  Cluj Napoca, dispute care se anunță, la fel, destul de atractive.


Etapa a XIX-a a Ligii Naționale de baschet masculin:

Joi:

Universitatea Cluj-Napoca - BC Mureș Tg. Mureș  56-104

Sâmbătă:

Ora 18.00 SCM U Craiova  - BC Timișoara

Ora 19.00 CSM U Oradea - BC Timba Timișoara

Ora 19.00 CSU Asesoft Ploiești - CS Energia Tg. Jiu (Digi Sport)

Duminică:

Ora 18.00 CSU Atlassib Sibiu - Steaua CSM Eximbank (Digi Sport)

Ora 19.45 U-Banca Transilvania - BCM U Pitești (Digi Sport)


Clasament:

1.

Steaua CSM Eximbank

14/2

30

2.

CSU Asesoft Ploiești

13/3

29

3.

BCMU Pitești

10/7

27

4.

CSM U Oradea

10/7

27

5.

BC Timișoara

10/7

27

6.

U-Banca Transilvania

10/6

26

7.

BC Mureș Tg. Mureș    

8/9

25

8.

CS Gaz Metan Mediaș   

7/10

24

9.

CSU Atlassib Sibiu

8/8

24

10.

CS Energia Tg. Jiu

8/7

23

11.

SCMU Craiova

5/11

21

12.

BC Timba Timișoara

4/12

20

13.

Universitatea Cluj-Napoca

0/18

18