După ce duminică seară, în ultimele minute ale meciului disputat în deplasare împotriva echipei Energia Târgu-Jiu, baschetbaliştii orădeni au fost implicaţi într-o încăierare cu jucătorii echipei adverse, oficialii clubului şi-au cerut public scuze.

"CSM-U Oradea, prin intermediul conducerii administrative, manageriale, staff-ul tehnic şi jucătorii, îşi manifestă regretul cu privire la incidentele reprobabile consemnate în finalul partidei pe care echipa de baschet a clubului nostru a disputat-o duminică, la Târgu-Jiu", se arată într-un comunicat de presă remis luni de CSM Oradea.

Mai mult, reprezentanţii CSM Oradea spun că asemenea acţiuni sunt condamnate de clubul orădean. "Imaginile care au ţinut capul de afiş al diferitelor publicaţii de specialitate şi nu numai reprezintă tot ceea ce clubul nostru doreşte să condamne şi să elimine din sport şi din viaţa de zi cu zi, din societatea în care activăm", mai arată comunicatul.

Pentru a arăta că clubul orădean nu agreează astfel de comportamente, ci susţine o imagine pozitivă a baschetului, reprezentanţii CSM Oradea aminteşte că de-a lungul timpului echipa de baschet a participat la o serie de activităţi sociale şi caritabile.

De asemenea, conducerea CSM anunţă că în perioada următoare se vor face eforturi pentru repararea imaginii clubului. "Scopul nostru rămâne neschimbat. Acela de a duce pe aceeaşi linie peformanţa în sport cu o conduită ireproşabilă din partea tuturor reprezentanţilor clubului. Prin urmare, în cele ce urmează CSM Oradea îşi va intensifica eforturile de a repara imaginea proprie şi cea a baschetului în general", arată comunicatul.

În fine, CSM Oradea îşi cere încă o dată scuze după scandalul în care au fost implicaţi jucătorii echipei de baschet.

"Dorim să ne cerem scuze şi să ne manifestăm regretul pentru incidentele consemnate pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu. Transmitem acest mesaj tuturor oamenilor prezenţi în sală la meciul amintit, celor care au urmărit partida din faţa televizoarelor, tuturor iubitorilor acestui sport, conducerii Federaţiei Române de Baschet, partenerilor de întrecere direct sau indirect implicaţi în acest incident, sponsorilor echipei noastre, tinerilor care doresc să practice baschetul la nivel de performanţă şi tuturor oamenilor care depun eforturi pentru îmbunătăţirea imaginii baschetului în ţara noastră", se încheie comunicatul remis de clubul orădean.