Echipa de baschet masculin CSM U Oradea, împreună cu galeria sa, îi invită pe suporterii orădeni să facă un gest caritabil. Pe 6 decembrie, la meciul dintre CSM U Oradea şi SCM U Craiova, aceştia sunt invitaţi să aducă jucării de pluş şi rechizite şcolare care vor ajunge apoi la copiii din centrele de plasament bihorene.

Proiectul este susţinut de voluntarii proiectului "Engleză pentru viaţă", coordonat la nivel naţional de Asociaţia Shakespeare, care îşi propune să schimbe viitorul copiilor din medii defavorizate prin intermediul orelor nonformale de limbă engleză. În Bihor, proiectul a ajuns la începutul anului 2014 prin înfiinţarea Centrului Judeţean de Voluntariat Bihor, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

De altfel, pentru copiii din centrele de plasament, voluntarii proiectului organizează pe 16 decembrie, de la ora 17, în sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea spectacolul caritabil "Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet".

În cadrul proiectului "Engleză pentru viaţă", interesul copiilor pentru limba engleză este stimulat prin cântece, jocuri didactice, concursuri, orele punându-se un accent deosebit pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale, prin stimularea abilităţilor de relaţionare, concentrare, precum şi prin dezvoltarea încrederii în propriile forţe.

"Orele sunt predate de voluntari tineri, elevi şi studenţi, selectaţi cu mare atenţie, tineri cu suflete mari, care beneficiază de o educaţie aleasă şi care dăruiesc din timpul lor liber săptămânal", scriu organizatorii.