La sfârşit de an competiţional, dar şi cu ocazia împlinirii a 60 de ani de activitate şcolară, conducerea Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea a organizat joi seară, în sala de jocuri sportive, o gală prin care şi-a premiat laureaţii. Spre deosebire de anii precedenţi, de această dată a oferit şi distincţii unor personalităţi care de-a lungul timpului au avut tangenţă cu clubul sportiv şcolar orădean.

O distincţie specială a primit-o şi Mihai Neşu, unul dintre punctele de atracţie ale evenimentului, mulţi din cei prezenţi făcându-şi poză cu fostul fotbalist.

Printre momentele artistice, susţinute de elevi ai şcolii sportive orădene, au fost premiaţi şi alţi oameni de sport, care au avut sau încă mai au legături cu clubul orădean, precum foşti conducători ai clubului, antrenori, dar şi colaboratori. Astfel, printre alţii, au primit diplome şi plachete foştii conducători Gheorghe Bulc, Felicia Bulzan şi Iosif Buda, dar şi colaboratorii Ionel Bungău, directorul CS Crişul, Sorin Buhaş, şeful Direcţiei de Tineret şi Sport, şi Florin Birta, preşedintele CSM, respectiv antrenorii Virgil Preda, Aurelian Fleisz sau Emil Morar.

În partea a doua s-a trecut la premierea efectivă a celor mai buni sportivi ai anului, conducătorii clubului, Dan Matei şi Lucian Stance premiind în total 12 sportivi, care au fost incluşi în Top 10.

Aşa cum era de aşteptat, sportiva anului 2014 la CSS LPS Bihorul a fost desemnată judoka Alexandra Larisa Florian (foto), pregătită de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco. Anul acesta, Larisa a reuşit performanţa de a deveni vicecampioană mondială de juniori U21, rezultat care l-a obţinut în SUA.

De asemenea, ea mai are şi un loc I la Cupa Europeană de juniori U21 de la Deva şi un loc VII la Grand Slamul din Rusia, precum şi participări la Campionatul Mondial de Seniori de la Cheliabynsk din Rusia şi Campionatul European de Seniori de la Montpellier din Franţa.

Pe locul II în clasamentul clubului CSS LPS Bihorul în acest an s-a clasat tot o judoka, Madălina Ioana Pantea, situată pe locul III la Campionatele Balcanice din Bosnia Herţegovina, atât la individual, cât şi pe echipe.

Locul III a revenit surorii Larisei Florian, Andreei Geanina Florian, tot de la judo, clasată pe locul V la Cupa Europeană de juniori U21 Lignano din Italia şi cea de la Deva. Tot pe locul III s-a situat atletul Laviniu Chiş, devenit în acest an campion balcanic la juniori II în proba de 3000 de metri.

Celelalte locuri din Top 10 au fost ocupate de judoka Luca Mihai Kunszabo, poziţia a IV-a, Zoltan Farkas, locul V, şi Andrei Guşă (fiul acţionarului majoritar al Realitatea Tv), locul VI, atletul Andrei David, poziţia a VII-a, voleibalistul Andrei Laurean Crişan, locul VIII, atletul Sergiu Perţe, locul IX, şi judoka Vlad Luncan şi Lorena Alexandra Podelenczki, situaţi la egalitate pe locul al X-lea.