O aeronavă a Ryanair a aterizat, marţi seara, în jurul orei 21, pe Aeroportul Internaţional Oradea, venind din Memmingen, Germania, şi inaugurând astfel cursele low cost pe această rută. O jumătate de oră mai târziu, avionul a decolat spre Memmingen încărcat cu pasageri.

Zborurile dinspre şi spre aeroportul din Memmingen, situat la circa 105 kilometri distanţă de Munchen, vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă, aterizând la ora 21.10 şi decolând spre Germania la ora 21.35.

Pe 1 septembrie, Ryanair a inaugurat şi zborurile pe ruta Londra (Stansted) - Oradea - Londra (Stansted), operate de trei ori pe săptămână. La finalul lunii octombrie, compania irlandeză va deschide şi ruta Dusseldorf - Oradea - Dusseldorf, tot cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână.

Alături de cursele de Milano (Bergamo) şi Barcelona (Girona), de la Oradea se va putea zbura, astfel, spre cinci destinaţii externe. De asemenea, de la finalul lunii octombrie, Blue Air va avea şase curse dus-întors pe săptămână (în fiecare zi a săptămânii, în afară de sâmbătă) spre Bucureşti, iar Tarom alte 11 curse regulate spre Capitală.

"Estimăm că până la finalul anului vom avea în total 200.000 de pasageri, faţă de 41.000 câţi am avut în 2016", a declarat Gheorghe Paşc, directorul Aeoportului Oradea.