Ediţia din acest an a celui mai mare festival al oraşului, Oradea FestiFall, programată pentru perioada 11 - 13 octombrie, ar urma să doboare toate recordurile.

Conform paginii online a festivalului, este de aşteptat ca ea să reunească 70.000 de participanţi la peste 100 de spectacole susţinute de circa 400 de artişti.

O premieră pentru Oradea sunt, însă, şi tarifele la care au ajuns să fie închiriate spaţiile către comercianţi pentru cele trei zile de sărbătoare.

În urma licitaţiei din 1 octombrie, un vânzător de popcorn şi-a asumat să cedeze municipalităţii 90% din încasări. La această sumă urmează să se mai adauge şi taxa de 1.000 lei pentru ocuparea locului, plus TVA.

Comerciantul, care şi-a depăşit propriul record anterior, realizat la Târgul de Crăciun de anul trecut, când a plătit oraşului 88% din încasări, peste 3.000 euro, a licitat în mod repetat pentru locul pentru rulotă, ca să aibă ce să le dea de lucru angajaţilor firmei.

Întreprinzătorul e conştient că va ieşi pe pierdere, dar speră să-şi acopere paguba din încasările pe care o să le facă din cel de-al doilea amplasament pe care l-a licitat în strada Republicii, la numai 16% din vânzări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!