Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, bihoreanul Cseke Attila, a semnat zilele trecute contractele de finanţare prin PNRR a cinci piste pentru bicicliști în judeţul Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării, vor fi finanțate pistele din oraşele Săcuieni şi Vaşcău şi în localităţile Sâniob, Diosig şi Boianu Mare. Valoarea totală a lucrărilor de amenajare se ridică la 7 milioane de lei.

În Săcuieni, proiectul denumit „Realizarea unei infrastructuri conexe şi sigure pentru deplasările cu bicicleta în oraşul Săcueni" a fost finanţat cu 702.961 lei. În Vaşcău proiectul „Înfiinţare infrastructură pentru transportul verde  - piste pentru biciclete în Oraşul Vaşcău" a primit 1,1 milioane de lei.

În comuna Diosig se va construi o pistă de biciclete în valoare de 2,1 milioane de lei, în Sâniob alta în valoare de 1,8 milioane de lei, iar la Boianu Mare o pistă de 1,9 milioane de lei.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, în total, în această axă din PNRR, au fost semnate 130 de contracte de finanţare în toată țara.

„Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 127 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 323 de milioane de lei şi vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin construirea de piste pentru biciclete (şi alte vehicule electrice uşoare) la nivel local/metropolitan şi achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice", se arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!