Abia întors după două săptămâni petrecute în America, viceprimarul Gheorghe Carp a scos brişca la primarul Ilie Bolojan. Pentru angajaţii municipalităţii, adversarii politici şi cohorta de contravenienţi amendaţi de Primărie care au apucat să se bucure de prima propoziţie, Bihorel precizează că vicele a făcut-o... din prietenie.

Chirurg de profesie, deci obişnuit cu manipularea de obiecte tăietoare, Carp i-a adus lui Bolojan, în chip de suvenir, un cuţit automat de genul acelora cărora le sare lama din prăsele la o apăsare de buton.

Surpriza primarului, care nu se aştepta ca adjunctul său să umble cu brişca la purtător, s-a transformat în şoc când, apăsând declanşatorul, i-a sărit din mâner un... pieptene.

Ironia gestului lui Carp l-a făcut pe edil să râdă cu lacrimi. Nu de alta dar, datorită unei calviţii premature, Bolojan s-a fixat de ani de zile la o tunsoare aproape de zero. Tunsoare care are doar avantaje: nu (mai) cheleşti, nu se vede că încărunţeşti, nu pierzi timp cu pieptănatul şi, mai ales, nimeni nu poate spune că o iei în freză!