Compania Volkswagen a decis cuantumul compensaţiilor oferite pentru fiecare maşină din SUA care are softul problemă: până la 1.000 de dolari (930 de euro) pentru fiecare autoturism diesel afectat de problemele privind emisiile poluante, anunţă agenţia de ştiri Mediafax.

Potrivit sursei ctate, proprietarii vehiculelor depistate cu probleme vor primi tichete valorice de 500 de dolari şi un bon de încă 500 de dolari care va putea fi utilizat la concesionarii Volkswagen. În plus, vehiculul afectat va primi o garanţie suplimentară de trei ani.

Mediafax mai scrie că grupul auto a trimis deja scrisori proprietarilor de maşini din SUA în care îşi informează clienţii în legătură cu decizia luată.

"Oferim acest gest de bunăvoinţă ca primă etapă pentru recâştigarea încrederii clienţilor noştri", a declarat Michael Horn, directorul general al filialei Volkswagen din America de Nord, citat de Mediafax.

Agenţia de ştiri mai notează că Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a anunţat în urmă cu o săptămână extenderea investigaţiei în cazul grupului auto Volkswagen, acuzat că a folosit dispozitive de manipulare a emisiilor şi la motoare diesel mai puternice, ale unor modele SUV Audi şi Porsche. Suspiciunile se referă la motoare diesel cu capacitatea de peste 2.000 de centrimetri cubi instalate pe circa 10.000 de vehicule Porsche, Audi şi alte mărci ale grupului VW vândute în Statele Unite începând cu anul 2014. Este vorba de modelul Volkswagen Touareg 2014, Porsche Cayenne 2015, Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L, şi Q5 2016.

Volkswagen a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.