Universitatea din Oradea şi-a anunţat oferta pentru admiterea de toamnă. Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de instituţie, cele 15 facultăţi orădene au în total, pentru studii de licenţă, 177 de locuri bugetate neocupate, din care 13 sunt pentru rromi şi alte 13 pentru tineri de origine română din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obţinută în România. De asemenea, facultăţile mai au 3.354 de locuri cu taxă.

„Facultatea de Medicină şi Farmacie va scoate la concurs, pentru sesiunea din septembrie, 113 locuri la studii de licenţă. Dintre acestea, 80 de locuri sunt la specialitatea Medicină (în limba engleză), în baza suplimentării capacităţii de şcolarizare de către ARACIS”, se arată în comunicatul Universităţii. Altfel spus, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior a aprobat încă 60 de locuri pentru specializarea în limba engleză.

La studii de masterat, Universitatea mai are 69 locuri bugetate, din care 4 locuri pentru românii de pretutindeni, şi 2.522 cu taxă. De asemenea, Universitatea va organiza examen de admitere şi la doctorat, unde are 15 locuri fără taxă, un loc pentru tinerii de origine română din Republica Moldova și 150 de locuri cu taxă.

Candidaţii pot afla câte locuri libere are fiecare facultate în parte de pe site-ul www.uoradea.ro. Admiterea de toamnă va începe în 7 septembrie.

Citeşte şi articolul "După admiterea de vară, Universitatea are 2.701 boboci şi 188 de locuri bugetate neocupate"