Echipa naţională a României va înfrunta alte cinci echipe în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 care se va desfăşura în Rusia. Este vorba despre Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazahstan.

Tragerea la sorti pentru preliminariile CM 2018 a avut loc la Sankt Petersburg, iar Romania a fost, datorita pozitiei din clasamentul FIFA, cap de serie numarul 5. 

Fostul selectioner Gheorghe Hagi a declarat ca nationala Romaniei va evolua intr-o grupa accesibila, insa in care lupta va fi deschisa. "O grupa buna, accesibila. Nu e scris inainte nimic, si Polonia si Danemarca sunt echipe bune, experimentate... Avem sansa noastra si speram sa mergem la Mondiale. Este o grupa deschisa si speram sa fim cei mai buni", a spus Hagi la Dolce Sport. 

Grupa A: Olanda, Franta, Suedia, Bulgaria, Belarus, Luxemburg
Grupa B: Portugalia, Elvetia, Ungaria, Feroe, Letonia, Andorra
Grupa C: Germania, Cehia, Irlanda de Nord, Norvegia, Azerbaidjan San Marino
Grupa D: Tara Galilor, Austria, Serbia, Irlanda, Moldova, Georgia
Grupa E: Romania, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan
Grupa F: Anglia, Slovacia, Scotia, Slovenia, Lituania, Malta
Grupa G: Spania, Italia, Albania, Israel, Macedonia, Lichtenstein
Grupa H: Belgia, Bosnia, Grecia, Estonia, Cipru
Grupa I: Croatia, Islanda, Ucraina, Turcia, Finlanda

Castigatoarele grupelor vor fi calificate la CM 2018 din Rusia, iar opt dintre cele noua echipe clasate pe locul doi vor disputa baraj de calificare. Cele opt echipe vor fi decise in functie de rezultatele cu echipele clasate pe locurile 1, 3, 4 si 5 in grupa.

Primele meciuri din grupe se vor juca pe 4 septembrie 2016, iar pe 10 octombrie 2017 se va termina faza grupelor. Play-off-ul se va juca intre 9 si 14 noiembrie 2017, iar turneul final din Rusia se va juca intre 14 iunie si 15 iulie 2018.