Calificată la Euro 2024, România și-a aflat adversarele, în urma tragerii la sorți care a avut loc sâmbătă seară.

La turneul final care va fi organizat în Germania anul viitor, tricolorii vor face parte din grupa E și vor avea ca adversare Belgia, Slovacia și câștigătoarea Play-off-ului B, transmite frf.ro. În play-off-ul B vor juca Bosnia și Herțegovina cu Ucraina, respectiv Israel cu Islanda.

Federația Română de Fotbal a făcut public și programul meciurilor din grupa E:

- 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)

- 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)

- 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)

- 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00).

„Obiectivul nostru este să mergem mai departe, să trecem de aceasta grupă. Vom continua să muncim ca și până acum, avem drumul nostru, șansa noastră, și împreună, cu unitate și încredere, am demonstrat că putem realiza multe lucruri frumoase. Nu va fi ușor, indiferent de echipa care va veni din play-off. Este Campionatul European și toate formațiile de aici sunt valoroase”, a declarat selecționerul Edward Iordănescu, după tragerea la sorți.

„Sunt echipe destul de puternice, dar nu sunt cele mai puternice echipe cu care puteam pica. La începutul tragerii mi-aș fi dorit să avem o grupă cu Portugalia și Italia, n-am jucat niciodată împotriva lor. Suntem conștienți unde suntem, suntem conștienți că prin forța grupului am reușit să obținem această calificare, de pe primul loc în grupă, și ne dorim mult mai mult. Vrem să trecem de faza grupelor!”, a spus și fotbalistul Nicușor Stanciu.

FRF a făcut și un anunț privind biletele la Euro 2024: se pot cumpăra doar de la organizatorul UEFA, începând cu 4 decembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!