Cu tehnicianul Cristian Achim de la CSM Oradea pe banca tehnică, echipa naţională de baschet masculin a României s-a clasat pe locul VIII la Jocurile Universitare din China, de la Shenzen.

Din lotul echipei tricolore a făcut parte şi jucătorul orădean Lazar Laszlo, dar şi alţi doi ex-orădeni, Titus Nicoară şi Andrei Mandache, jucători care acum evoluează însă pentru alte echipe din campionat.

După ce a trecut de faza grupelor, unde a obţinut trei victorii, 87-71 cu Cehia, 98-80 cu China şi 68-37 cu Emiratele Arabe Unite, dar şi două înfrângeri, 74-77 în faţa Braziliei şi 60-71 cu Germania, echipa universitară de baschet a României s-a calificat în faza sferturilor de finală, de pe locul II, cu 8 puncte, în urma Germaniei.

În sferturi, baschetbaliştii români au întâlnit Canada, în faţa căreia au cedat cu 58-71. Apoi, în primul meci pentru locurile 5-8, au dat piept cu temuta echipă a Statelor Unite, în compania căreia au cedat cu scorul de 73-94.

În fine, în jocul pentru locurile 7-8, elevii antrenorului Cristian Achim s-au duelat cu reprezentativa Finlandei, cedând cu scorul de 69-76.

Rezultatul, locul VIII în lume, pentru o echipă românească de baschet este unul remarcabil la această disciplină sportivă. Pentru orădeni mândria este şi mai mare, întrucât antrenorul acestei echipe naţionale a fost cel al echipei CSM.