Echipa naţională de polo a României a obţinut miercuri seara prima victorie la turneul final al Campionatului European din Olanda, de la Eindhoven. Într-un meci de clasament ce a contat pentru locurile 7-12, echipa României cu orădenii Diaconu şi Kadar în prim-plan, a dispus de reprezentativa Macedoniei, cu scorul de 12-10, calificându-se pentru faza locurilor 7-10.

Poloiştii tricolori au început mai greu partida, descurajaţi poate şi de ceea ce s-a întâmplat în meciurile din grupă, când au cedat toate partidele. Au ratat mult la începutul jocului, astfel că după primele 8 minute scorul era egal 1-1, cu Nicolae Diaconu autorul golului tricolor. Macedonenii au preluat chiar conducerea pe tabela de marcaj în debutul celei de-a doua reprize, dar a fost singura dată când au avut avantaj în faţa echipei ţării noastre. Cosmin Radu, de două ori, Matei şi din nou Diaconu au marcat pentru echipa reprezentativă a României în repriza a doua, scorul la pauza mare fiind 5-4 pentru elevii antrenorilor Kovacs Istvan şi Ciprian Câmpianu.

A treia repriză a fost câştigată de România cu 4-3, cei care şi-au înscris numele pe tabela de marcaj fiind Kadar, de două ori, Diaconu şi Negrean. Chiar dacă macedonenii s-au mai apropiat la începutul ultimei părţi a meciului la un gol de echipa ţării noastre, Cosmin Radu &Co au controlat jocul şi şi-au arătat plusul de valoare.

De precizat că cei mai buni marcatori din echipa ţării noastre în acest meci au fost orădenii Kadar Kalman şi Nicolae Diaconu, fiecare autori a câte trei goluri.

În acest meci, cele două echipe au jucat în 12 oameni. Orădeanul Ramiro Georgescu a lipsit din echipa României, fiind accidentat, în timp ce din lotul Macedoniei a lipsit Danjel Benic, jucător al cărui tată a decedat în urmă cu o zi, el părăsind Olanda în ziua jocului.

Ca urmare a acestei victorii, în următorul meci de clasament, echipa României va juca vineri, de la ora 15.00, contra Croaţiei, deţinătoarea titlului continental şi formaţie cu care reprezentativa tricoloră s-a mai întâlnit în grupă, chiar în deschidere, fiind învinsă.


Macedonia - România 10 - 12 (1-1, 3-4, 3-4, 3-3)

Macedonia: Percinic, Racunica, Vuksanovic 1, Misic 2,Kalinic, Kreckovic 2, Ivovic, Dimovski, Randzic 3, Petrovic 2, Letica, Benic, Milanovic. Antrenor: Igor Gocanin.

România: Stoenescu, Radu 2, Negrean 1, Diaconu 3, Iosep, Buşila 1, Matei 2, Chioveanu, Goanţă, Ghiban, Kadar 3, Drăguşin. Antrenor: Istvan Kovacs.

Arbitrii: Spiegel Ulrich (Germania) şi Gabor Vogel (Ungaria)