Formaţia bihoreană de fotbal Luceafărul Felix a fost învinsă vineri seară la Arad, în primul joc din cadrul etapei a XXII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a.

Echipa antrenată de Florin Fărcaş a întâlnit formaţia UTA, în faţa căreia s-a înclinat de două ori, după ce la pauză scorul a fost egal, 0-0.

În minutul 2 Laso, de la gazde, a executat o lovitură liberă de la 23 de metri, din poziţie lateral stânga, Monac a reluat cu capul din 6 metri direct însă în braţele portarului Paul. În minutul 5, tot gazdele au atacat şi Dosso a scăpat singur cu portarul, dar a fost oprit pentru o poziţie de offside. Un minut mai târziu, oaspeţii au ripostat şi Gligor a respins de la prima bară o centrare din corner.

În minutul 15, Dosso a scăpat singur cu portarul, Paul a ieşit la 30 de metri să-l întâmpine, ivorianul l-a fentat pe goalkeeper, dar a tras pe lângă vinclu, deşi poarta era goală. UTA şi-a intensificat atacurile şi în minutul 18 Kovacevic l-a lansat în dreapta pe Monac, acesta a pătruns până în careul mic şi a centrat în faţa porţii, de unde Neagu nu a reuşit să reia în plasă din 3 metri.

În minutul 26, Oară, tot de la gazde, a reluat, de la 8 metri, cu capul în pământ o minge centrată din dreapta, iar trei minute mai târziu, Monac, aflat la 10 metri, a reluat cu capul în sus o minge centrată din stânga, a încercat să se aşeze pentru un şut, dar a fost deposedat.

Luceafărul a reuşit apoi totuşi să revină în atac şi în minutul 37 Svarczkopf a tras mult pe lângă poartă din afara careului. La următorul atac însă, Dosso a trimis cu capul din 4 metri peste transversală. Africanul era singur în careul mic după centrarea din stânga a lui Neagu.

Până în pauză apoi nu s-a mai întâmplat nimic, cu excepţia accidentării portarului D. Paul, care a fost schimbat cu Sălăjan.

Repriza secundă a început tot cu gazdele la timonă, care au început să preseze, iar în minutul 48 Mintaş l-a deposedat în ultimul moment pe Dosso, apoi, în minutul 49, Letan a blocat şutul lui Laso, pentru ca la faza imediat următoare, Oară să reia în bară, mingea a sărit la Gligor, care a trimis din cădere înspre poartă de la colţul lung, iar Sălăjan a reţinut la rădăcina barei.

Atacurile arădenilor aveau să se concretizeze însă în minutul 54, când Laso a bătut un corner, s-a respins de la colţul scurt, Kovacevic a recuperat şi i-a pasat din nou lui Laso, care a reţinut cu greu mingea în teren. Argentinianul a centrat din stâng la bara a doua, mingea l-a depăşeşit pe Sălăjan şi Dosso a reluat cu capul dintr-un metru în transversală. ca mai apoi balonul să intre în poartă şi UTA să deschidă scorul.

Cele mai consistente atacuri ale luceferilor s-au consemnat la jumătatea mitanului secund, când în minutul 66, Ianc a executat o lovitură liberă, un corner mai scurt, la colţul lung, arădenii au reuşit să respingă. Apoi, în minutul 67 Svarczkopf a tras puternic de la 20 de metri, dar Amadio a respins.

UTA a revenit în atac şi în minutul 74 Oară ia luat faţa lui Sălăjan, a driblat în 4 metri, dar a intrat într-un unghi închis, a pasat totuşi în faţa porţii pentru Badea, dar, de la prima bară, Mintaş a respins.

Luceafărul a ripostat pe contraatac şi în minutul 82, Pantea a încercat o centrare la colţul lung, dar prea tare şi bihorenii au trecut pe lângă o mare situaţie de egalare.
În minutul 89 a fost rândul ca arădenii să scape pe un contraatac, Bogdan a sărit şi l-a lovit cu piciorul în umăr pe Godfred, balonul a ajuns la Laso, care a scăpat singur cu portarul, însă arbitrul a oprit faza, deşi putea să dea avantaj, şi i-a arătat cartonaşul roşu lui Bogdan.

Când s-a aşteptat ultimul fluier al arbitrului, în prelungiri, în minutul 90+3, Mintaş l-a faultat în careul mic pe Badea şi arbitrul a dictat penalti. Mintaş a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben, Laso a bătut lovitura de pedeapsă în colţul opus săriturii portarului şi a majorat scorul la 2-0, care a devenit apoi imediat şi cel final.


"Am ştiu că va fi un meci greu, mai ales prin prisma minusurilor din lotul nostru. Practic, ne-au lipsit cinci titulari, aşa că nu mi-a rămas decât să aliniez o echipă care încerce să închidă cât de cât spaţiile pe care UTA dezvoltă jocul prin destui jucători de calitate şi cu multă experienţă. Nu-mi reproşez nimic în alcătuirea echipei, pentru simplul fapt că pe bancă aveam doar juniori de 17-18 ani, pe care nu puteam să-i arunc de la început în luptă", a declarat, după joc, antrenorul Luceafărului, Florin Fărcaş.


Partida s-a disputat pe stadionul "Francisc Neumann" şi a fost arbitrată de Dragoş Istrate (Bucureşti), în timp ce de la cele două s-au aflat Gero Szabo şi Monica Rigo (ambii din Cluj-Napoca).

Au evoluat echipele:

UTA: Amadio - C. Ene, Gligor (cpt.), Siminic - Feussi, Kovacevic, Oară (min. 76 Silvăşan), G. Neagu - Monac (min. 69 Godfred), Dosso (min. 57 Badea), Laso. Antrenor: Adrian Falub

Luceafărul: D. Paul (min. 44 Sălăjan) - G. Bogdan, Mintaş, Letan (cpt.), A. Achim - Cura (min. 72 Pantea), Svarczkopf - O. Ghilea (min. 57 S. Pop), Ianc, Fl. Neaga - G. Popescu. Antrenor: Florin Fărcaş.

În clasament, cel puţin până la celelalte dispute ale etapei, UTA a urcat pe locul II, în timp ce Luceafărul se află pe poziţia a X-a.