Trâmbițată la sfârșitul anului 2022 de Primăria Oradea, investiția de 50 milioane euro a polonezilor de la Press Glass într-o fabrică de sticlă în Parcul industrial din strada Ogorului a căzut.

Informația fost ținută la secret pentru că ADLO, prin șefa Alina Silaghi, preferă să scoată în evidență doar victoriile, înfrângerile fiind, cum bine se știe, orfane.

Părțile au renunțat la o eventuală colaborare în vara anului trecut, fără să mai anunțe acest lucru, după ce nu s-au putut înțelege asupra condițiilor acesteia. Polonezii au refuzat să își asume termenii din contractul tip încheiat de municipalitate cu toți investitorii, privind mărimea investiției, numărul de noi locuri de muncă și sancțiunile pe care le riscă dacă nu își ating obiectivele asumate.

Cel mai probabil, având în vedere perspectivele economice tot mai incerte date de războiul din Ucraina învecinată, întreprinzătorul polonez nu a reușit să obțină condiții decente de finanțare pentru investiția dorită și atunci a căutat nod în papură termenilor contractuali impuși de Primărie.

Cum ar veni, n-a fost să fie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!