Anul 2012 a fost unul plin pentru operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service. Ne-am propus să aducem îmbunătăţiri în salubrizarea municipiului, dar şi să contribuim la valorile de mâine, şi am reuşit să ducem la final obligaţiile asumate.

Am iniţiat parteneriate cu şcolile orădene, iar elevii au aflat, din vizitele pe care le-au făcut în curtea noastră, cum se menţine curat un oraş. Au aflat şi cât de importantă este reciclarea, dar şi regulile simple de colectare selectivă. Sperăm că fiecare copil care a plecat de la noi va deveni un adult mai responsabil. Am iniţiat campanii de conştientizare privind colectarea selectivă a deşeurilor adresate şi adulţilor, i-am premiat pe cei cu atitudine "eco" şi am răspuns nedumeririlor celor care încă nu au înţeles rolul colectării selective.

Am investit în dotarea parcului auto cu utilaje automatizate (auto-compactoare, auto-măturătoare, maşini Unimog pentru deszăpezire), iar zi de zi ne-am îngrijit de amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi pe care le avem în administrare.

Nu în ultimul rând, am căutat să oferim soluţii pentru toate problemele orădenilor, un exemplu fiind utilajul Multicar destinat transportului cantităţilor mici de deşeuri din construcţii. Totodată, împreună cu Poliţia Locală, am încercat să-i facem pe orădeni să înţeleagă care le sunt obligaţiile în materie de salubritate.

Ca fiecare om în parte, ne trasăm perspective pentru anul ce urmează. Pe lângă fireasca dorinţă de a rentabiliza activitatea noastră, ne dorim să consolidăm serviciile oferite, dar sperăm şi să extindem numărul de străzi pe care le îngrijim.

Ne dorim ca şi la final de 2013 să putem spune că ne-am ţinut de cuvânt şi că am asigurat salubritatea oraşului la cele mai înalte standarde. Ne mai dorim ca fiecare orădean să vadă în noi partenerul pentru un oraş curat şi responsabil, aşa cum ne dorim cu toţii să fie Oradea!

Gabriela Mălinaş
Director Marketing-Economic RER Ecologic Service