Cu jucătorul echipei CSM Oradea în componență, Levente Vancsik, reprezentativa României a obținut calificarea la turneul final al Campionatului European de polo pe apă - ediția 2024. Naționala țării noastre a obținut două victorii clare și o remiză în turneul de calificare, care s-a desfășurat în perioada 23-25 iunie, în Slovenia, la Kranj.

După ce au învins Elveția cu scorul de 19-9, iar apoi Finlanda, și mai clar, cu 19-6, reprezentativa tricoloră a remizat cu scorul de 10-10 în compania selecționatei similare a țării gazdă. Astfel, echipa României s-a clasat pe primul loc al turneului și s-a calificat pentru faza finală a Campionatului European care va avea loc anul viitor, în Israel.

În meciul al doilea, cel cu Finlanda, jucătorul echipei orădene CSM Levente Vancsik a fost cel mai bun marcator al echipei naționale a României, când tricolorii s-au impus cu scorul de 19-6. Pe reprize în acest meci s-a consemnat: 5-1, 7-3, 2-0 și 5-0. Vancsik a înscris patru goluri.

Din lotul echipei țării noastre la turneul din Slovenia au făcut parte și portarul Marius Țic și jucătorul Silvian Colodrovschi, foști componenți ai formației CSM Oradea în sezonul competițional recent încheiat.

Lotul complet al României la acest turneu de calificare i-a cuprins pe: Marius Țic și Mihai Drăgușin; Levente Vancsik, Silvian Colodrovschi, Robert Gergelyfi, Francesco Iudean, Andrei Neamțu, Matei Luțescu, Vlad Georgescu, Tudor Fulea, Victor Antipa, Răducu Dincă, Andrei Țepeluș, David Bota și Răzvan Rath.

Turneul final al Campionatului European de polo pe apă va avea loc în perioada 3-16 ianuarie 2024, la Netanya, în Israel. Echipele calificate sunt: Croația, Ungaria, Spania, Italia, Grecia, Franța, Muntenegru și Georgia, Olanda, Germania, Malta, Serbia, Slovacia, România și Slovenia, la care se adaugă Israel, în calitate de echipă gazdă.

Până atunci, echipa națională de polo pe apă a României are programată o nouă acțiune, în perioada 30 iunie - 2 iulie 2023, la Los Angeles, în SUA, unde se va desfășura faza finală a Cupei Mondiale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!