Mai mulţi jucători ai echipei orădene CSM Digi, dar şi alţi orădeni, dar care acum evoluează la alte formaţii, au fost convocaţi de antrenorul echipei naţionale de polo seniori, Dejan Stanojevic, pentru a reprezenta echipa României la Campionatul European de la Budapesta, programat începând de luni, 14 iulie.

Astfel, Tiberiu Negrean, care a fost desemnat cel mai bun jucător al României în anul 2013, alături de Andrei Creţu şi Alex Popoviciu, vor reprezenta CSM Digi, în timp ce Nicolae Diaconu, dar şi Mihnea Chioveanu (ajunşi între timp la Steaua) vor face parte din lotul celor 13 jucători al echipei naţionale pentru acest turneu.

De asemenea, din lotul naţionalei pentru Europenele din Ungaria, mai fac parte şi alţi jucători care au evoluat la CSM Digi, Alexandru Matei şi Alexandru Ghiban.

Ramiro Georgescu, aflat într-o perioadă de recuperare după o intervenţie chirurgicală, nu va putea juca la această ediţie a Campionatului European.

Turneul de la Budapesta va reuni cele mai bune echipe naţionale de pe "bătrânul continent", iar România a fost repartizată în Grupa A, alături de reprezentativele Italiei, Muntenegrului, Greciei, Rusiei şi Georgiei.

În prima partidă, luni, de la ora 14, echipa României va întâlni Georgia, marţi, de la ora 17, se va confrunta cu Italia, joi, de la ora 20, va întâlni selecţionata Muntenegrului, sâmbătă, 19 iulie, de la ora 15.30, Grecia, iar luni, 21 iulie, de la ora 14, selecţionata Rusiei.