Cu nouă schimbări în primul 11 faţă de jocul anterior, FC Bihor Oradea a remizat doar, marţi seara, în etapa cu numărul 7 din play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a.

Având în vedere că vineri a jucat, iar sâmbata care urmează este programat derby-ul cu Poli Timişoara, antrenorul Florin Farcaş a luat decizia ca la partida cu Phoenix Buziaş să odihnească mai mulţi jucători din echipa de bază şi să le dea credit şi celor care până acum au evoluat mai puţin. Astfel, faţă de partida cu CSC Peciu Nou din Vinerea Mare, doar Ricardo Farcaş şi Sergiu Jurj au fost titulari şi de această dată.

În poartă a fost Radu Bob, iar în apărare a debutat pe partea dreaptă juniorul Denis Cociuba. De asemenea, George Cherman a fost titularizat pentru prima dată în acest sezon, iar în repriza a doua şi-a făcut apariţia, de asemenea, pentru prima oară în acest an competiţional într-un joc oficial fundaşul central Andrei Gal, care vine după intervenţia chirurgicală. Cu toate acestea, echipa orădeană a dominat jocul de la Stadionul Iuliu Bodola, a marcat un gol, a ratat un penalty, dar a şi primit pentru prima oară după cinci etape un gol. Ca urmare, scorul final a fost 1-1.

Golgheterul Sergiu Jurj a fost cel care a deschis scorul în minutul 39, după ce tot el a ratat un penalty în minutul 35. În partea a doua, echipa din Buziaş a reuşit să restabilească egalitatea, după o gravă greşeală în defensiva bihoreană în minutul 54, când a marcat Remus Bobocea.

Pe final, orădenii au alergat după golul victoriei, şi-au creat ocazii periculoase, dar nu au avut luciditatea să înscrie şi golul care să le aducă toate cele trei puncte.

Filmul jocului

Partida a început cu câteva şuturi expediate de ambele echipe. Mai întâi, în minutul 3, Sergiu Ciocan a trimis din interiorul careului, pe jos, dar a scos portarul cu piciorul.

În minutul imediat următor, oaspeţii au replicat prin două şuturi. Sergiu Românu a trimis din 20 de metri peste poartă, iar apoi, Darius Savu a şutat de la 22 de metri, pe lângă bară.

În minutul 7 a fost rândul orădenilor să tragă la poartă, profitând şi de gazonul ud, în urma ploii de dinaintea disputei. Bogdan Vasile a încercat să îl surprindă pe portar de la 25 de metri, dar goalkeeperul Buziaşului a reuşit să reţină. Peste două minute, Andrei Moga şi-a încercat norocul cu un şut de la 22 de metri, dar pe lângă poartă.

Prima fază mai periculoasă a fost consemnată însă în minutul 19, când Sergiu Ciocan a expediat un şut bun de la 16 metri, la colţul lung, dar portarul a scos de lângă bară în corner.

Atacurile orădene au continuat, iar în minutul 26 Sergiu Jurj a fost găsit în careu, acesta a trimis pe jos, dar a respins din nou portarul David Flonta.

În minutul 32 s-a consemnat o nouă ocazie mare pentru FC Bihor. Sergiu Ciocan a executat perfect o lovitură liberă de la 23 de metri, dar a scos din nou goalkeeperul oaspeților de la vinclu.

A venit minutul 35, când Loren Ioviţă a centrat de pe stânga, fundaşul Alexandru Nagy a făcut henţ în careu, iar arbitrul clujean Narcis Bodocan a dictat penalty. A executat Sergiu Jurj, dar portarul timişenilor s-a remarcat din nou, respingând în faţă. Mingea a ajuns din nou la Sergiu Jurj, care a trimis însă peste poartă.

Sergiu Jurj avea să se răzbune pe ratarea penalty-ului doar câteva minute mai târziu, pentru că în minutul 39 a prins un şut bun, pe jos, din afara careului, la colţul lung şi portarul David Flonta a fost învins.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că la jumătatea confruntării FC Bihor conducea cu 1-0.

În minutul 46, antrenorul Florin Farcaş i-a schimbat şi pe Ricardo Farcaş şi pe Sergiu Jurj, dar şi pe Sergiu Ciocan, astfel că în repriza secundă orădenii au utilizat o formulă mai mult improvizată. Cu toate acestea, la două minute de la reluarea jocului, roş-albaştrii au arătat că pot fi foarte periculoşi. Bogdan Vasile a centrat de pe dreapta, iar Luca Tincău a reluat cu capul din şase metri, puţin pe lângă bară.

Contrar cursului jocului, în minutul 54, oaspeții au trimis o minge de angajament pe partea stângă, apărarea bihoreană a fost depăşită, Remus Bobocea a profitat de spaţiul liber avut, a preluat şi l-a învins pe portarul Radu Bob.

Lipsă de luciditate în faţa porţii

După marcarea golului, cei de la Phoenix Buziaş s-au blocat în apărare şi au încercat să contraatace când jocul le-a permis.

Elevii antrenorului Florin Farcaş au început să aibă o serie de acţiuni periculoase. Astfel, în minutul 56, Mihai Gîdea a executat o lovitură liberă de la 18 metri, dar a respins portarul de sub transversală. Apoi, două minute mai târziu, acelaşi Gîdea a executat o altă lovitură liberă. A centrat periculos la şase metri de poartă, de unde Sergiu Bactăr a reluat pe lângă poartă.

În minutul 62, Luca Tincău a expediat un şut bun de la marginea careului mare, dar puţin pe lângă bară. Peste alte trei minute, George Cherman a şutat din interiorul careului, dar mingea a fost deviată în corner.

Cu cât s-a apropiat finalul de joc, cu atât atacurile orădene s-au intensificat. În minutul 87, Ioviţă a centrat de pe stânga, iar Andrei Gal a reluat cu capul pe lângă bară.

Finalul de meci a adus două ocazii mari pentru orădeni. În minutul 89, Gîdea a centrat de pe dreapta, iar Andrei Moga a reluat cu capul din şase metri, dar a scos portarul cu piciorul. De asemenea, în minutul 90, în urma unei centrări de pe dreapta, Marius Hosu a reluat cu capul din şapte metri, dar peste poartă.

După câteva minute de prelungiri, partida s-a încheiat la egalitate cu scorul de 1-1, scor care nu l-a mulţumit pe antrenorul Florin Farcaş la sfârşit, dar el a avut ocazia să-i vadă la lucru în acest duel pe mai mulţi jucători care în etapele anterioare au evoluat mai puţin sau chiar deloc.

O singură echipă a atacat

„Jocul s-a desfăşurat într-o singură direcţie. A fost o singură echipă care a atacat, ne-am aflat aproape tot meciul în jumătatea adversă de teren. Am controlat, am dus acţiunile mult în benzi, am vrut să-i desfacem foarte mult, pentru că au venit şi s-au apărat în permanenţă cu opt jucători undeva pe 25 de metri. Am ratat foarte mult, din diferite unghiuri şi poziţii, n-am mai reuşit să înscriem şi astfel rezultatul a fost de egalitate. Doream totuşi să câştig, deşi am făcute schimbări în echipă, pentru că am dat posibilitatea şi celor care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în acest an. Sincer să fiu, aşteptam mult mai mult de la ei, dar, aceasta a fost istoria acestui joc ca rezultatul să fie egal”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

FC Bihor Oradea – Phoenix Buziaş 1-1 (1-0)

Au marcat: Sergiu Jurj (min. 39) / Remus Bobocea (min. 54)

FC Bihor: R. Bob – D. Cociuba, Sg. Bactăr, R. Farcaş – cpt. (min. 46 A. Gal), L. Ioviță – A. Moga, B. Vasile (min. 75 Al. Băican), G. Cherman (min. 69 V. Calugher) – Sg. Ciocan (min. 46 A. Gîdea), Sg. Jurj (min. 46 L. Tincău) şi M. Hosu. Antrenor: Florin Farcaş

Phoenix: D. Flonta – Al. Nagy (min. 90+3 B. Borca), M. Sturzu, P. Nicolescu – cpt., A. Mada, O. Pefoura (min. 63 R. Bârloveanu), B. Fertu, D. Janu (min. 68 Cr. Grancea), D. Savu (min. 63 Cr. Mitre), R. Bobocea şi Sg. Românu. Antrenor: Cosmin Petruescu

Au arbitrat: Narcis Bodocan – Robert Mereș, Cristian Antonio Mesaroș (toți din Cluj-Napoca)

În cealaltă partidă de marţi din etapa a 7-a a play-off-ului Seriei a 8-a a Ligii a III-a, Politehnica Timişoara şi CSC Peciu Nou au remizat cu acelaşi scor de 1-1. Astfel, în clasament, FC Bihor are 63 de puncte, Politehnica Timişoara – 51 de puncte, CSC Peciu Nou – 40 de puncte, iar Phoenix Buziaş – 37 de puncte.

În etapa viitoare, penultima din play-off, sâmbătă, 11 mai, de la ora 18, FC Bihor va juca acasă cu Politehnica Timişoara, iar cu o zi mai devreme, Phoenix Buziaş va primi replica echipei din Peciu Nou.