În prima săptămână a "Lunii Plantării Arborilor" organizată de Direcţia Silvică Bihor, în Bihor au fost sădiţi puieţi pe mai bine de două hectare.

Primii care au ieşit la muncă voluntară au fost elevii şi profesorii de la Şcoala Internaţională Agora şi de la Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre, care, pe 17 martie, au plantat câteva sute de puieţi din speciile gorun, stejar pedunculat şi cireş, pe terenuri din Hidişel. În total, cei 70 de elevi şi patru profesori au împădurit o suprafaţă de 1,8 hectare de teren.

Interesant este că au ieşit, tot voluntar, la plantări şi reprezentanţi ai SRI Bihor, instituţie care nu este deloc vizibilă în spaţiul public. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Silvice, "20 de reprezentanţi ai SRI Bihor au plantat circa 1500 puieţi forestieri din speciile brad, fag şi paltin de munte", la Remeţi. În total, aceştia au sădit copaci pe o suprafaţă de 0,35 ha.

Acelaşi comunicat mai arată că pe 24 martie şi-au anunţat prezenţa la plantări, tot la Remeţi, elevii de la Şcoala Oltea Doamna şi de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, respectiv angajaţii de la Celestica.

"Acestea sunt acţiunile care sunt anunţate deja, dar doritorii (şcoli, grupuri de persoane, etc.) se pot adresa Direcţiei Silvice Bihor şi în măsura în care dispunem de suprafeţe apte pentru împădurire şi timpul ne mai permite vor fi serviţi cu mare plăcere. Trebuie menţionat că vremea este totuşi destul de avansată fapt ce face tot mai dificil de a organiza după aceste date alte asemenea acţiuni în zonele de câmpie", a mai transmis Direcţia Silvică Bihor.