Din această săptămână, orice orădean care colectează selectiv deşeurile poate fi premiat de operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service. Maşina cu premii va străbate oraşul, iar câştigători vor fi cei care vor fi văzuţi că aruncă deşeurile în mod corect.

Pentru a câştiga o agendă ori un stick USB, orădenii nu trebuie decât să pună deşeurile conform regulamentului de salubritate al oraşului: în recipientele cu capace galbene aşa-numita fracţie uscată, adică deşeurile reciclabile, iar în containerele cu capace negre fracţia umedă, adică deşeurile menajere. Pentru asta, orădenii trebuie să adune deşeurile separat încă din case.

Premii vor primi şi cei care aruncă deşeurile corect în igluuri. Asta înseamnă că în igluurile albastre trebuie aruncate hârtiile şi cartoanele, în cele verzi sticlele, iar în cele galbene plasticul şi metalul. Este important, însă, şi modul în care sunt aruncate deşeurile. De pildă, PET-urile şi dozele trebuie strivite, aşa încât utilajele de salubritate să nu transporte mai mult aer decât plastic sau metal.