Lipsiţi de aportul a patru jucători de bază, voleibalişii de la Atletic LPS Bihorul Oradea au cedat, sâmbătă, pe teren propriu, primul joc din returul campionatului Diviziei A2, Seria de Vest.

Orădenii au primit sâmbătă, la sala LPS Bihorul, replica liderului clasamentului, Universitatea Timişoara, de care au fost întrecuţi cu scorul 3-0. Pe seturi s-a consemnat 25-15, 25-18 şi 25-16 pentru bănăţeni.

Slăbită după modificările din lotul echipei din această iarnă, formaţia orădeană, care se situează pe locul al doilea al clasamentului, a fost depăşită net de această dată de o echipă mult mai omogenă, pe care în ediţia trecută de campionat a învins-o cu scorul de 3-2.

Pentru că la Oradea nu au găsit condiţiile optime pentru a-şi desfăşura activitatea, 3 jucători - Andrei Achimescu, Emil Lung şi Cătălin Lelea - au decis să plece la formaţia din Caransebeş, iar Drinceanu a părăsit echipa, pentru a pleca la muncă în Anglia.

În aceste condiţii, antrenorul Rodian Achimescu a improvizat, încercând, în acest retur de campionat să promoveze juniorii, care cel puţin deocamdată, nu au reuşit să se ridice la nivelul experimentaţilor lor colegi. Astfel, în meciul cu U Timişoara au evoluat în locul plecaţi Crişan, Jugan şi Adrian Holhoş. Chiar dacă are o experienţă competiţională, cel din urmă a fost utilzat acum pe post de ridcător, ceea ce pentru el a fost o noutate.

La jocul cu liderul, nici antrenorul Achimescu nu a fost prezent, acesta partcipând cu echipa de speranţe, U15 a LPS, la un turneu de la Zalău desfăşurat vineri şi sâmbătă.
În pofida înfrângerii, voleibaliştii orădeni rămân pe poziţia a doua a clasamentului, însă în actuala conjunctură vor da mari bătălii pentru a încheia pe podium actuala ediţie de campionat.

Vineri, orădenii vor evolua la Dej, cu începere de la ora 19, în compania LAPI, într-o partidă rămasă restantă din turul campionatului, pentru ca sâmbătă să joace la Cluj Napoca în compania formaţiei locale Chiszed Cluj Napoca.