Noul şef al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bihor, Andrei Borbely, transferat pe această poziţie din funcţia de jurist la Primăria Oradea, a ajuns să întroneze disciplina în noua sa instituţie cu ajutorul... Poliţiei.

Bihorel a aflat că la finele lunii noiembrie directorul a chemat un echipaj de Poliţie fiindcă un funcţionar din subordine, arheolog, ar fi pornit un scandal cu un coleg căruia la început i-ar fi făcut semne obscene, pentru ca apoi să dea drumul la "volum".

În urma apelului la 112, a şi fost trimis un echipaj de ordine publică, iar agenţii, după o anchetă sumară la faţa locului, l-au amendat pe funcţionar cu 200 lei, pentru "tulburarea liniştii şi ordinii publice".

Desigur, contravenientul a contestat sancţiunea în instanţă, dar a rămas la cuţite cu directorul, pe care îl acuză că se răzbună deoarece îşi face meseria ca la carte, inclusiv cu riscul opririi unor lucrări ale municipalităţii care, deşi avizate de Direcţia pentru Cultură, ar fi executate fără "supraveghere arheologică", adică fără ca un arheolog să fie prezent pe şantiere.

Ceea ce, desigur, îl enervează pe directorul venit din Primărie atât de tare încât şi-a dat subalternul şi pe mâna unei comisii de disciplină, în speranţa că-l va da afară. Desigur, după sfintele sărbători de Crăciun...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!