Casa Judeţeană de Pensii Bihor a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că "având în vedere sesizările cetăţenilor care se adresează instituţiei noastre cu probleme referitoare la pensii şi timpul de aşteptare ridicat în primele ore ale dimineţii", începând de joia viitoare, aşadar din 12 octombrie, introduce "un nou serviciu de programare, telefonică", pentru a eficientiza activitatea în relaţia cu publicul.

Concret, dacă un cetăţean doreşte să se prezinte la Casa de Pensii, el se poate programa telefonic cu o zi înainte, dar numai pentru intervalul de timp cuprins între orele 13.00 – 16.00, şi numai pentru primele patru zile lucrătoare ale săptămânii, deci pentru zilele de luni, marţi, miercuri şi joi.

Programarea telefonică poate fi solicitată prin apel la numărul 0259-413451, numai în timpul programului de lucru (adică între orele 8.00 – 16.00). De asemenea, programarea se poate solicita şi la intrarea în instituţie, la ghişeul de informaţii.

Cu această ocazie, conducerea Casei de Pensii Bihor aminteşte că din luna februarie bihorenii, cu excepţia celor arondaţi punctului de lucru de la Beiuş, se pot programa şi online, dar numai pentru depunerea noilor dosare de pensii, accesând site-ul www.cjpensiibihor.ro, la secţiunea ,,Programare on line". Şi în acest caz, programările se fac cel puţin cu o zi înainte, pentru zilele lucrătoare, de la ora 8.00 până la ora 16.00, cu excepţia zilei de vineri.

Pe site-ul instituţiei se pot accesa, de asemenea, şi informaţii utile, precum cele privind documentele necesare şi formularele de cereri pentru diferitele tipuri de pensie.