Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria a fost selectată să participe la Festivalul Internaţional de Teatru al Ţărilor Balcanice "Balkan Breeze", din Bursa, Turcia, ediţia a IX-a, care se desfăşoară în perioada 10-24 martie. Orădenii vor prezenta spectacolul "Tartuffe", de Molière, adaptarea şi regia Vlad Trifaş.

"Festivalul Internaţional de Teatru al Ţărilor Balcanice de la Bursa are loc în fiecare primăvară şi îşi propune apropierea prin teatru a ţărilor balcanice într-un spirit al solidarităţii şi al libertăţii "fără frontiere". Anul acesta participă trupe de teatru din Bulgaria, Macedonia de Nord, Croaţia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Uzbekistan şi România", a transmis Teatrul Regina Maria, printr-un comunicat semnat de secretarul literar Florina Dometi.

În informare se precizează că Teatrul Regina Maria este singurul teatru din România care a fost selectat să participe la festivalul din Turcia în acest an, "iar organizatorii festivalului au fost atât de încântaţi de spectacolul orădean încât au programat două reprezentaţii, în 23 şi 24 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Ahmet Vefik Paşa, şi au hotărât să fie producţia cu care vor încheia festivalul". 

Spectacolul "Tartuffe" a avut premiera la Teatrul Regina Maria în 19 septembrie 2021. Porneşte de la celebra comedie de caracter a lui Molière, păstrând subiectul, temele principale şi natura comică, dar este adaptată de către regizorul Vlad Trifaş la viteza actuală a transferului de informaţii, accentuând noi sensuri şi nuanţând mai abitir aspectul dramatic, pornind de la ideea că: "Monştrii nu există decât dacă noi îi creăm!". Încă de la premieră producţia s-a bucurat de aprecierea publicului orădean şi a intrat în atenţia selecţionerilor de festival.

Echipa Trupei Iosif Vulcan va porni spre Bursa în 20 martie şi se va întoarce în 25 martie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!