Cu trei jucători de la CSM Oradea în lot, echipa naţională masculină de polo pe apă a României a obţinut calificarea pentru turneul final al Campionatului European din 2020. Aceasta, după ce tricolorii au învins reprezentativa Maltei cu scorul de 13-7, în Grupa C a preliminariilor.

Meciul s-a desfăşurat duminică în Malta, în La Valletta, gazda jocurilor din grupă, iar pe reprize s-a consemnat: 3-2, 3-2, 4-2 şi 3-1.

Din lotul selecţionatei ţării noastre au făcut parte jucătorii Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi şi Vlad Dragomirescu, toţi trei de la CSM Oradea, dar şi alţi sportivi bihoreni, care în prezent evoluează la alte echipe de club.

Este vorba despre portarul Marius Ţic şi jucătorul Szabó István, ambii de la Steaua, respectiv de Şerban Abrudan, care activează în prezent la Dinamo.

Golurile tricolorilor în jocul cu maltezii au fost înscrise de Mihnea Gheorghe - 4, Tiberiu Negrean - 3, Andrei Prioteasa - 2, Nicolae Oanţă - 2, Vlad Dragomirescu şi Tudor Fulea – câte unul.

Echipa României a câştigat grupa din Malta, după ce înainte s-a impus şi în faţa Portugaliei, cu scorul de 15-7.

În clasamentul Grupei C, România a totalizat 6 puncte, Malta 3, iar Portugalia nici unul. În acest fel, echipele României şi Maltei s-au calificat la a 34-a ediţie a Campionatului European, care va avea loc la Budapesta, în perioada 12-26 ianuarie 2020.