Caz memorabil la Punctul de Trecere a Frontierei din Salonta. Pe sensul de ieşire din ţară, poliţiştii bihoreni au oprit pentru control un bulgar care conducea în stare avansată de ebrietate şi fără permis.

Bărbatul, Ivanov Y, în vârstă de 38 de ani, se afla la volanul unui Fiat Punto şi, potrivit surselor BIHOREANULUI, vroia să ajungă în Ungaria, unde concubina tocmai îi născuse un copil. Se îmbătase, deci, de fericire.

Cum la control poliţiştii au constatat că şoferul emană o puternică halenă alcoolică şi, mai mult, nu avea asupra lui permisul de conducere, au demarat cercetări suplimentare. "La testarea cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltare de probe biologice, unde a rezultat o alcoolemie de 2,6", a precizat comisar-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Mai mult, în urma verificărilor s-a aflat şi faptul că bulgarul nu mai deţine permis de conducere din 2011, când i-a fost anulat tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.