Un minibus Renault s-a răsturnat luni dimineaţa pe DN19 lângă Satu Nou, după ce şoferul, un bărbat de 43 de ani din Bihor, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum într-o curbă. Mai multe persoane au fost rănite, iar autoutilitara a fost distrusă. 

"Luni, 28 decembrie a.c., la ora 07.10, pe D.N. 19, în afara localităţii bihorene Satu Nou, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Cubulcut, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Diosig - Biharia, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum", au transmis reprezentanţii IPJ Bihor. 

Potrivit poliţiştilor, "într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, pe un carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă". 

În urma accidentului, şoferul şi alţi doi bărbaţi (de 59, respectiv 43 de ani), ambii din Săcueni, pasageri în autoturism, au suferit leziuni uşoare. "De asemenea, un bărbat de 47 de ani, din Cadea, pasager în acelaşi autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", arată IPJ. 

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU Crişana: patru echipaje de pompieri militari, din care două din cadrul Detaşamentului 2 Oradea cu o ambulanţă de tip B2 şi o autospecială de intervenţie, echipajul de descarcerare al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi echipajul de prim ajutor calificat al Staţiei de Pompieri Săcueni.

"Ajunse la locul producerii accidentului, echipajele de pompieri militari paramedici au evaluat victimele (acestea autoevacuându-se din autovehicul până la sosirea forţelor de intervenţie) şi au acordat îngrijirile necesare persoanelor rănite", a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

(foto: ISU Crişana)

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.