Orădenii curioşi să afle cum a văzut Cuba un concitadin de-al lor, prin obiectivul aparatului de fotografiat, sunt invitaţi duminică, la Cetate, unde fotoreporterul ziarului Crişana, Remus Toderici, îşi va arăta sutele de fotografii realizate în această ţară insulară.

În sediul Asociaţiei Manifest pentru Oradea, aflat în corpul E din Cetate, Toderici va prezenta, sub forma unei proiecţii, sute de fotografii realizate în Cuba, unde contrastul este parcă o regulă.

Cu oraşele doldora de maşini vechi şi colorate şi clădiri dărăpănate, Cuba este o atracţie pentru orice fotograf. Orădeanul a vizitat această ţară în luna aprilie şi s-a întors de acolo, firesc, cu numeroase fotografii. Totodată, el este dispus să le împărtăşească celor curioşi detalii despre experienţa sa cubaneză.

"Evenimente similare, în care fotografi care au călătorit în diferite ţări îşi prezintă, în proiecţii, fotografiile realizate şi împărtăşesc informaţii despre călătorie, se întâmplă în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Până acum, a Oradea nu a avut loc o astfel de întâlnire", a explicat Remus Toderici, pentru BIHOREANUL.

Evenimentul este programat să debuteze la ora 17 şi va avea intrare liberă. Cei care îşi doresc să participe sunt îndemnaţi însă să anunţe acest lucru pe pagina de Facebook a evenimentului.