Patru tineri orădeni, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor, care merg spre Iaşi, la o întâlnire cu omologi de-ai lor din toată ţara, au avut parte de o surpriză neplăcută vineri dimineaţă, când au urcat din Oradea în trenul IR1834 Timişoara-Iaşi, pentru care şi-au cumpărat bilete: locurile care le-au fost alocate nu există.

Potrivit preşedintelui CJE Bihor, Horea Dobai, adolescenţii au biletele cu locurile 113, 114, 115 şi 116, dar numărătoarea locurilor în fiecare din cele trei vagoane se opreşte la 106! Drept urmare, tinerii sunt obligaţi să stea pe culoar, acolo unde de altfel mai sunt mulţi alţi călători.

"Problema şi mai mare este aceea că nu suntem singurii în această situaţie, înţelegând de la alţi călători că există şi persoane care au primit locuri precum 125 sau în vagonul 4, dar trenul are trei vagoane. Da, aţi înţeles bine, 3 vagoane pe acceleratul Timişoara-Iaşi", a scris Horea Dobai, pe Facebook.

Tinerii au sunat la CFR, să reclame situaţia, dar nu au fost lămuriţi defel. "Ni s-a spus că nu e adevărat, că dânşii nu au vândut bilete în această săptămână pentru trenul IR1834, pentru că este prea aglomerat", a mai scris preşedintele CJE Bihor. Horea a postat însă şi o fotografie cu biletul său, care arată clar că a fost cumpărat de la agenţia CFR din Oradea luni, 22 iulie, şi a costat 55,45 lei.

"Din păcate, aceasta este România în care trăim, cu un sistem de transport vizibil înapoiat, în care facem un drum de 550 de kilometri în 12 ore, iar călătorii ca noi trebuie să îşi aducă scăunelul imaginar de acasă pentru a sta pe locul imaginar atribuit în agenţie", a mai scris tânărul pe Facebook.

Mai mult, elevii orădeni au decis să lanseze o provocare pe Facebook, pe care au denumit-o "#CFRChallenge". Primul provocat este chiar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe care orădenii l-au provocat ca în maxim 72 de ore să meargă în picioare, înghesuit ca o sardină, în trenul Oradea-Iaşi. "Drum bun şi cale ferată!", i-au urat tinerii oficialului.