Liga Studenţilor Social-Democraţi Bihor anunţase pentru joi după amiază o acţiune de protest la cabinetul senatorial din Oradea al lui Petru Filip.

Potrivit anunţului făcut miercuri de PSD Bihor, tinerii trebuiau să meargă la cabinetul senatorului din cartierul Cantemir şi să depună o jerbă, ca simbol al contribuţiei fostului primar al Oradiei la îngroparea învăţământului de stat superior.

Numai că, surpriză! Joi, la ora anunţată, niciun tânăr pesedist n-a binevoit să ajungă la pe strada Nojoridului - unde era cabinetul lui Filip - , lăsând jurnaliştii orădeni să aştepte degeaba.

Ce-i drept, nici Petru Filip nu mai are de puţin timp cabinetul senatorial acolo, în locul cu pricina funcţionând în prezent un magazin de saltele ortopedice. "De două săptămâni sunt eu aici", a spus reprezentantul magazinului.

Cert e că, după ce au anunţat protestul, studenţii pesedişti au aflat şi ei că Filip nu mai are cabinet senatorial şi n-au mai ştiut cum să dreagă penibilul situaţiei. "După ce am anunţat protestul, am aflat că domnul senator nu mai are cabinet. Aşa că ne-am dus la sediul PDL Bihor", a explicat telefonic pentru BIHOREANUL preşedintele organizaţiei de tineret PSD Bihor, Emilian Pavel.

Deşi susţine că a anunţat modificarea, această informaţie n-a ajuns la presa scrisă locală.

Motivul pentru care tinerii pesedişti au ţinut să protesteze faţă de Filip a fost că acesta este unul din iniţiatorii unui proiect de lege prin care universităţile de stat ar trebui să renunţe la locurile cu taxă.