Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare şi aflat în arest, ar putea deveni cetăţean de onoare al municipiului, după ce peste o mie de persoane au semnat o petiţie în acest sens, a declarat, luni, deputatul PDL de Vâlcea Samoil Vâlcu.

Reprezentanţii PDL Vâlcea, organizaţie condusă în continuare de Mircia Gutău, spun că nu ei au inţiat această campanie. "Societatea civilă a decis această acţiune, este iniţiativa ei, iar noi nu o putem împiedica. Se vede clar acum că este un primar foarte iubit de cetăţeni, iar noi nu ne vom opune nici dacă membrii de partid vor dori să semneze. Oamenii încearcă să îl ajute. Este cel mai bun primar pe care l-a avut Râmnicu Vâlcea", a declarat deputatul Samoil Vâlcu.

Potrivit regulamentului pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare, persoanele care sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă pentru infracţiuni contra statului, crime împotriva umanităţii sau fapte penale nu sunt eligibile şi nu pot primi această distincţie.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, miercurea trecută, de instanţa supremă, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le va fi scăzută perioada arestului preventiv.