Deşi este încă în şantier, Piaţa Unirii s-a umplut, marţi, de muzică şi culoare. Elevii de clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a de la Liceul de Artă Oradea fac aici demonstraţii de artă stradală.

Tinerii de la secţiile de arte plastice s-au lăsat inspiraţi de frumuseţea arhitecturală a oraşului şi prezintă clădirile Art Nouveau din oraş în picturi şi graffiti. Simultan, colegii lor de la secţia de muzică le-au asigurat ambianţa, cântând.

"Vrem să promovăm arhitectura Art Nouveau a oraşului şi să creăm un început pentru piaţa nouă", a explicat profesoara de pictură Nada Panait, coordonatoarea liceenilor. "Vrem să participăm activ în viaţa oraşului, să prezentăm stilul specific Oradiei, Secession, prin imaginaţia copiilor", a precizat şi directorul adjunct al Liceului de Artă, Eliza Racz.

Panourile pictate de elevi vor fi prezentate şi miercuri în Piaţa Unirii, iar de luni se vor muta în Casa Darvas – La Roche, viitorul muzeu Art Nouveau al Oradiei.

Demonstraţiile de artă urbană ale elevilor fac parte din proiectul "Secession Urban Art", finanţat de Fundaţia Comunitară Oradea.