Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, l-au prins în flagrant joia trecută, în Ştei, pe un tânăr localnic de 17 ani, în timp ce vindea 10 grame de cannabis în schimbul a 600 de lei.

Poliţiştii antidrog au găsit asupra adolescentului alte două grame de cannabis, precum şi un cuţit cu lama de şapte centimetri, pe care, din propriile declaraţii, îl purta pentru autoapărare.

În urma percheziţiei la domiciliul adolescentului, poliţiştii au descoperit încă 80 de grame de cannabis, precum şi şapte seminţe din aceeaşi plantă, pe care este suspectat că intenţiona să le cultive.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că în cursul anului 2010 tânărul a procurat seminţe de cannabis din Franţa, pe le-a introdus în ţară şi le-a cultivat iniţial în locuinţa sa, iar apoi le-a plantat în grădina din spatele imobilului în care locuieşte.

Odată ajunse la maturitate, plantele au fost recoltate şi comercializate contra sumei de 60 lei gramul. De asemenea, au fost folosite de acesta pentru consum propriu sau oferite spre consum în anturajul său, format, în special, din tineri minori.

Joia trecută, tânărul a fost reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Oradea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în acest caz şi pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a suspectului.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul din Ştei riscă închisoarea între 3 şi 15 de ani.