Actorii Teatrului de Artă din Bucureşti vor juca, săptămâna viitoare, în trei sate bihorene, spectacolul "Cerere în căsătorie" de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuţ. Intrarea la evenimente va fi liberă. 

Potrivit unui comunicat transmis de Asociaţia "Cultură'n Şură", care dă şi numele evenimentului, spectacolele vor avea loc marţi, 26 iulie, de la ora 20, în Tinca (la centrul cultural), miercuri, de la ora 21, în Cociuba Mare (la platoul de lângă primărie) şi joi, în 28 iulie, ora 21, în Husasău de Tinca (la casa din vale a Anei Luchii).

Sătenii din aceste localităţi precum şi cei din satele învecinate sunt invitaţi la spectacolul "Cerere în căsătorie" de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuţ, un spectacol realizat de Asociaţia Cultură'n Şură în parteneriat cu Teatrul de Artă din Bucureşti.

Din distribuție fac parte actorii: George Constantinescu, Florentina Năstase și Valentin Cristian Terente.

"Un lucru e cert: îţi trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, peţitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică şi cu socrul s-ar putea înţelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Şi unde e o problemă, se ştie, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînţelegerile între două familii. Dar, cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, aşa şi tinerii noştri, până la urmă iau o pauză de la scandal", a spus regizorul Victor Olăhuţ despre spectacol.

"Desemnat "Cel mai bun spectacol" la Festivalul Comic 7B, comedia a avut numeroase prezenţe în festivaluri, nominalizări şi premii pentru interpretare. Artiştii George Constantinescu, Florentina Năstase şi Valentin Cristian Terente vor urca pe scena #culturănşură pentru a delecta audienţa cu o comedie de zile mari", au transmis organizatorii.

Este pentru a doua oară când trupa "Cultură’n Şură" vine în judeţul Bihor.

În 2021 curtea Anei Luchii din Husasău de Tinca şi Crama Rákóczi din Ghida, comuna Balc, au găzduit două reprezentaţii ale spectacolului "Experimentul". Atunci 250 de locuitori ai celor două comunităţi rurale au participat la evenimente, "lucru ce denotă deschiderea pe care o au oamenii de la sat faţă de manifestările artistice profesioniste", se mai arată în comunicat.

"Cultură’n Şură" este o organizaţie al cărei principal obiectiv este promovarea şi dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la resurse culturale.

Echipa, formată din regizorul Victor Olăhuţ, actriţa Florentina Năstase şi dramaturgul Flavius Lucăcel, produce spectacole de teatru profesioniste, pe care le prezintă apoi în mod gratuit în mijlocul comunităţilor rurale, transformând gospodăriile gazdelor în săli de teatru pentru o seară.

Până în prezent, prin programele Cultură’n Şură, peste 15.000 de locuitori din mai mult de 60 de comunităţi rurale s-au bucurat de acces gratuit la spectacole de teatru.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!