40 de milioane de dolari şi o poveste de viaţă impresionantă. Cel puţin aşa apare descris în presa internaţională, orădeanul Nick Mocuţa, care a făcut o avere considerabilă în SUA, după ce a plecat din ţară cu doar 500 de dolari. Povestea lui a făcut înconjurul internetului, iar presa afirmă despre el că azi, are peste 100 de apartamente în SUA şi patru maşini de lux.

Potrivit site-ului ProFm.ro, care publică şi un interviu video cu bărbatul, realizat în emisiunea „Dimineața Blană”, Nick Mocuţa s-a născut la Oradea, dar a visat mereu să îşi dezvolte o carieră în "ţara tuturor posibilităţilor".

Cu bani de la bunica...

La o lună după ce a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, la doar 21 de ani, în 2006, a plecat în SUA cu o viză temporară de muncă, ajungând cu doar 500 de dolari (bani primiţi de la bunica lui) în Los Angeles.

În prima noapte a dormit în aeroport, iar apoi prin parcuri, "cam 4-5 luni", petrecându-și zilele printre oameni ai străzii,  până când s-a mutat într-un apartament de-al unui prieten.

I-a fost greu să îşi găsească un loc de muncă, având în vedere că nu ştia limba şi nu avea documente, dar a reușit.

După ceva timp în care s-a luptat să-şi găsească un loc unde să stea şi un job stabil, orădeanul a avut o şansă de care a profitat.

Din valet, patron

"Am găsit un job ca valet, parcam maşini. Era o companie care servea ca valet la mai multe restaurante, hoteluri, mergeam unde aveau ei nevoie de mine. Acolo am avut norocul să întâlnesc o persoană de succes, care avea o companie de imobiliare, de brokeraj. Venea tot timpul acolo, îşi lua micul dejun acolo şi îşi parca Ferrari-ul în faţă, îmi dădea 20 de dolari să-l las acolo. Era un bacşiş bun. (...) Venind acolo tot timpul, am intrat în vorbă cu el şi i-am spus că sunt din România, că sunt băiat sărac şi că sunt dispus să muncesc orice. I-am spus că doar am nevoie de o oportunitate şi că sunt dispus să încerc. S-a uitat la mine, a scos o carte de vizită şi mi-a zis să mă duc a doua zi dimineaţă la el la birou. M-am îmbrăcat cu costumul adus din România, dat de biserică, şi cravata aia roşie a lui tata şi m-am dus la el la birou, un birou luxos", a spus Nick Mocuţă despre începuturile lui pe piaţa muncii din SUA.

S-a angajat acolo şi în scurt timp s-a pus pe picioare. A lucrat în imobiliare ca agent, apoi a fost broker.

"Am lucrat ca agent imobiliar, am devenit broker, munceam de dimineaţa până seara. Am ştiut că trebuie să fac o schimbare, nu aveam viaţă personală şi nici banii nu mă mai satisfăceau. Am renunţat la imobiliare, deşi aveam un venit foarte mare anual. Voiam altceva", a povestit el românul.

Aşa s-a gândit să se reorienteze. În 2013, a început o nouă afacere, care avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.

„Să muncească banii pentru mine”

Orădeanul a început să vândă articole precum telefoane mobile şi huse importate din China pe eBay şi, după şase luni, câştiga până la 4.000 de dolari (2.936 de lire sterline) pe lună.

"Voiam ca banii să muncească pentru mine, pentru că altfel nu m-aş fi oprit din muncă toată viaţa", a spus el în interviul ProFM.

Întrebat de moderatori dacă este adevărat că a cumpărat case şi maşini pentru toată familia (mamă, tată şi frate), orădeanul a recunoscut că da, subliniind că familia sa este foarte importantă.

Povestea lui a „explodat” zilele trecute în presa internaţională şi a ajuns până la rudele de acasă. În emisiune, Nick a povestit că l-a sunat mama lui, învăţătoare, care nu ştia toată povestea. "N-avea rost să-i îndurerez", a spus el, precizând că familia sa nu a ştiut că a dormit pe străzi.

Vrea să revină acasă

Între altele, în interviu, orădeanul a spus că şcoala are un rol important în succesul său. „Numărul 1 ca să ai succes este disciplina. Faptul că trebuie să mergi la şcoală, să-ţi faci nişte teme, îţi formează o disciplină. Părerea mea este că asta ajută. Disciplina. Ai anumite lucruri de făcut la anumite ore", a mai spus el.

Potrivit propriilor spuse, Nick locuiește în prezent în SUA, dar și în România. Întrebat dacă are de gând să se întoarcă acasă și să își întemeieze o familie, orădeanul a spus că da.

"Vreau să mă stabilesc în România definitiv. Comerţul electronic pot să-l fac de oriunde din lume. E şi motivul pentru care am renunţat la imobiliare. Am vrut să vin acasă să vin alături de familie şi am vrut un business pe care să-l pot face de oriunde din lume", a spus el.

Vezi interviul mai jos!