Generații la rând, copiii din România au crescut cu poezii sau povești care le-au indus o imagine greșită despre furt, mită și justiție. Poezii aparent inofensive, precum „Cățeluș cu părul creț”, și povești menite să-i învețe pe cei mici să își asculte părinții, precum „Capra cu trei iezi”, au făcut ca furtul, negarea chiar și când ești prins în flagrant, darea de mită pentru a scăpa și luarea justiției în propriile mâini să pară normale, să fie modele de comportament, scrie PressHub.ro, citând specialiști.

Potrivit sursei citate, sociologul Gelu Duminică este unul dintre primii care a atras atenția cu privire la această opțiune de educare a copiiilor, mai ales când sunt în primii ani de viață.

„Nu este vorba că-i învățăm propriu zis să fure, este vorba de valori. Noi ce valori dăm copilului? Comportamentele sunt învățate și sunt învățate din lucruri simple, în general”, afirmă specialistul.

Totuși, cât de mare este influența acestor poezii și povești asupra copiiilor? Cât de mult determină comportamentul de mai târziu și ce contribuiție au avut la modul cum se raportează astăzi societatea românească la corupție?

Și, mai ales, ce trebuie să faci ca părinte?

Aflați detalii pe www.PressHub.ro!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!