Incendiul care a izbucnit luni seara la un garaj de pe strada Aluminei din Oradea, cu risc de extindere la brutăria Dorbob și la o spălătorie auto, a fost cauzat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oradea. 

Mai precis, cauza consemnată de pompieri a fost efectul termic al curentului electric, iar sursa a fost acel conductor electric. 

Focul a pornit luni seara într-un garaj lipit de două unități comerciale, pe de o parte de o spălătorie auto, iar pe de alta de brutăria Dorbob. Pompierii au transmis atunci că riscul de propagare la cele două unități a fost ridicat. 

Flăcările au fost puternice, iar fumul negricios a fost vizibil de la distanțe mari.

Focul a fost localizat și lichidat rapid. Potrivit reprezentantei ISU Crișana, pompierii militari ai Detașamentului 2 - care au sediul pe aceeași stradă pe care se află garajul - au acționat în circa 10 minute. 

Astfel, „au reușit să împiedice propagarea acestuia la cele două clădiri expuse riscului de incendiu și să salveze astfel bunuri de o valoare considerabilă”, a notat lt. col. Camelia Roșca. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În urma incendiului au ars mai multe bunuri din acel garaj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!