Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana a transmis duminică o informare care detaliază cum un pompier aflat în timpul liber, în vizită la părinții săi din Brusturi, a salvat locuința unei familii din același sat, după ce o anexă a luat foc.

„Sâmbătă, sergent major Căbuță Liviu, conducător autospeciale în cadrul Gărzii Sălard, a fost omul potrivit la locul potrivit, salvând din calea flăcărilor, agoniseala de-o viață a unei familii din Brusturi”, se arată în comunicatul trimis de lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana. 

Liviu Căbuță locuiește în Oradea, dar sâmbătă se dusese cu familia în Brusturi pentru a-și ajuta părinții în gospodărie. „În jurul orei 14.30, a fost sunat de un consătean de-al părinților, care locuiește la aproximativ 500 de metri distanță, acesta rugându-l să-l ajute, întrucât i se aprinsese o anexă lipită de casă. Fără a pierde nicio secundă, salvatorul a luat două stingătoare, a urcat în mașină și în două minute era deja în gospodăria vecinului, unde, flăcările se manifestau violent la acoperișul bucătăriei de vară și parțial, la acoperișul casei, amenințând să cuprindă întreaga locuință”, se precizează în comunicatul ISU Crișana.

Pompierul a reușit să stingă focul și să salveze casa. „Utilizând stingătoarele și ulterior, găleți cu apă, Liviu a reușit să stingă incendiul în aproximativ 10 minute, salvând casa din calea flăcărilor, după care, a procedat la căutarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, decopertând parțial, acoperișul anexei”, arată informarea ISU. 

Focul a pornit, cel mai probabil, de la un coș de fum amplasat necorespunzător. În urma incendiului, au ars circa 10 metri pătrați din acoperișul anexei și aproximativ 3 metri pătrați din acoperișul casei.

„Liviu, în vârstă de 35 de ani,  pompier din anul 2022, este căsătorit și are doi copii, de 3 și 4 ani, care au învățat sâmbătă, prin exemplul tatălui lor, cât de important și satisfăcător este să sari în ajutorul semenilor”, mai transmite lt. col. Camelia Roșca.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!