Pentru a putea face faţă schimbărilor climatice, oamenii ar putea suferi diverse modificări anatomice în viitor, scrie mediafax.ro.

Cercetătorii au luat în calcul trei scenarii privind felul în care va arăta planeta. În cazul unei "lumi acvatice", formată în urma topirii gheţarilor şi a creşterii nivelului Oceanului Planetar, oamenii de ştiinţă cred pământenii vor avea degetele legate cu o peliculă şi ochii similari felinelor, ca să poată vedea mai bine în spaţiul acvatic slab luminat. De asemenea, corpul va avea un strat mai gros de grăsime, branhii artificiale şi un strat protector ocular, pentru a ţine ochii deschişi fără probleme în apă.

Într-un al doilea scenariu, al unei noi ere glaciare, pielea oamenilor va deveni tot mai palidă, vom avea mai mult păr pe corp şi un corp mai masiv. Cel mai probabil, spun cercetătorii, nasul şi faţa vor creşte, ca să poată încălzi aerul rece pe care îl vom respira. 

În fine, cel de-al treilea scenariu, colonizarea altor planete, ar presupune că braţele vor creşte şi picioarele se vor scurta, pentru ca omul să se poată adapta unei gravitaţii mai mici. De asemenea, este posibil să ne pierdem dantura. 

Studiul a fost făcut în cadrul Universităţii Kent, fiind coordonat de paleoantropologul Matthew Skinner, ajutat de artistul Quentin Devine.