Secţiunea Biharia-Borş (3C3) a Autostrăzii A3, întinsă pe 5,35 kilometri, este aproape finalizată, a transmis, joi, Instituţia Prefectului Bihor.

Mai precis, lucrările au fost realizate în proporţie de 84%, potrivit unui raport prezentat prefectului Dumitru Ţiplea de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj. 

"Secţiunea, cu o lungime de 5,35 km, va face legătura cu autostrada M4 şi, mai departe, cu întreaga reţea de drumuri de mare viteză din Europa Centrală şi de Vest", se arată în informarea transmisă de Cancelaria Prefectului, însoţită de o filmare, inclusiv cu imagini aeriene, din timpul lucrărilor de aşternere a stratului de uzură.

Valoarea contractului pentru secţiunea 3C3 este de 134,22 milioane lei (fără TVA). Lucrările sunt executate de asocierea Trameco S.A - Vahostav SK a.s. - Drumuri Bihor S.A - Drum Asfalt S.R.L - East Water Drillings S.R.L.

Autostrada A3, numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş, face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş. 

Vezi imaginile din timpul lucrărilor de turnare a stratului de uzură pe secţiunea Biharia - Borş a autostrăzii A3: