Imagini dezolante cu staţiunea Băile Felix au fost publicate pe Facebook de un bihorean care a ales să îşi petreacă acolo câteva zile de concediu. Clădiri în paragină, hoteluri în descompunere şi parcuri parcă părăsite compun câteva din cadrele surprinse în staţiunea aflată în plin şantier.

"Am fost câteva zile la început de an în concediu. Am ales Băile Felix. Nu mi-a venit să cred în ce hal fără de hal a ajuns renumita staţiune. Decorurile apocaliptice din serialul The Walking Dead sunt nişte vagi caricaturi pe lângă ce poţi vedea aici. Şi nu mă refer la haosul urbanistic, la străzile sparte, mizerie sau aglomeraţie. Ci la o mulţime de clădiri aflate în paragină, la vechile hoteluri în descompunere, la parcuri parcă părăsite, deşi se află în zona centrală a staţiunii, la crengi rupte sau copaci răsturnaţi şi abandonaţi la întâmplare. Nu ştiu care este impresia pe care o au turiştii veniţi din alte zone ale ţării sau de peste hotare, dar eu sunt profund dezamăgit de ce am văzut aici şi mi-a fost pur şi simplu silă să ştiu că Băile Felix a ajuns o aşa ruşine de staţiune", a scris Emil Popa, voluntar la PLUS Beiuş şi director de programe la Asociaţia "Casă Dragă Casă", care ridică locuinţe pentru nevoiaşi.

Postarea sa a stârnit numeroase comentarii. "Prin septembrie am avut si eu ocazia, dupa muuulti ani, sa trec prin Felix si sa-l "admir" in toata splendoarea lui. Absolut horror! Parca era o ruina abandonata in care mai rasareau din loc in loc cateva oaze ratacite de civilizatie", a scris un internaut, în vreme ce altul a completat: "De foarte mulţi ani Băile Felix arată jalnic. Totul e haotic, întortocheat, îngrămădit, pestriţ! De altfel, nici spaţiul nu e generos".

Alţi comentatori iau apărarea administraţiei locale, lăudând faptul că staţiunea se află, totuși, în plin şantier de mordenizare.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în 2019, Primăria Sânmartin a demarat cel mai amplu program de lucrări din ultimii 30 de ani, lansând o investiţie de 3,5 milioane euro pentru refacerea centrului staţiunii ca zonă de promenadă, cu spaţii verzi şi piste pentru biciclişti.

Şantierul a dat peste cap traficul în localitate şi nu este foarte prietenos pentru turişti, fapt care, coroborat cu problemele create de pandemie, face ca stațiunea să fie aproape goală, astfel că hotelierii și-au trimis cea mai mare parte a angajaților în șomaj.