David şi Janean Richards din Canberra şi-au decorat casa şi grădina cu 331.038 de luminiţe diferite. Pentru a înregistra un nou record, care să fie inclus în Cartea Recordurilor, cei doi soţi au fost sfătuiţi de reprezentanţii Guiness Book să-şi decoreze casa cu peste 250.000 de luminiţe.

Pentru a asigura funcţionarea lor optimă, David a folosit peste 28 de kilometri de instalaţie şi 15.000 de cabluri, potrivit Daily Mail. Atracţia principală a reprezentat-o bradul de peste 18 metri împodobit cu luminiţe.

Cei doi australieni au început să investească serios în instalaţii de iluminat pentru Crăciun încă de acum patru ani, la insistenţele copiilor lor. De-a lungul anilor, casa şi curtea lor deveneau tot mai iluminate de sărbători.

"Îmi aduc aminte că într-un an o mama împreună cu copilul ei au venit pe alee, gândindu-se că nu-i vede nimeni şi au început să danseze pe muzică, aşa că am făcut totul pentru a reda zâmbetului pe faţa oamenilor", a spus David Richards.

Anul acesta, soţii Richards şi-au filmat locuinţa şi grădina pregătite de Crăciun, videoclipul urmând să fie folosit pentru validarea recordului. Clipul a fost trimis ulterior la Londra. În acest timp, instalaţia gigantică a fost pornită timp de zece minute. Cu toate că jurnaliştii au fost curioşi cât au cheltuit australienii pentru cele 331.038 de luminiţe, soţii nu au divulgat suma.