Icon of the Seas (Icoana Mărilor), proiectată să devină cea mai mare navă de croazieră din lume, şi-a încheiat construcţia într-un şantier naval din Finlanda şi a efectuat recent primele teste pe mare.

Conform CNN, nava, cu o lungime record de 365 de metri şi o greutate estimată la 250.800 de tone, aparţine companiei specializate în sejururi de lux pe vase de croazieră Royal Caribbean International. 

Icoana Mărilor are o capacitate de aproximativ 5.610 pasageri şi încă 2.350 de locuri pentru membrii echipajului.

Nava dispune de peste 40 de restaurante şi baruri şi 28 de opţiuni de cazare, inclusiv camere cu vedere la ocean pentru familii, precum şi spaţii destinate exclusiv adulţilor.

Piesa de rezistenţă a gigantului vapor va fi cel mai mare parc acvatic pe mare din lume. Denumit Categoria 6, acesta va avea şase tobogane cu apă.

De asemenea, oaspeţii se vor putea relaxa şi în cele şapte piscine sau nouă căzi cu hidromasaj ori se vor putea plimba pe una dintre cele 20 de punţi.

Icoana Marilor
Sursa foto: Royal Caribbean International

Icoana Mărilor va naviga pe tot parcursul anului viitor, în vacanţe de şapte nopţi în Caraibe de Est şi Miami.

Fiecare croazieră va include o vizită la CocoCay, insula privată a Royal Caribbeans din Bahamas.

Pe site-ul companiei preţurile pentru un sejur de 7 nopţi la bordul Icoanei Mărilor pornesc de la puţin peste 1.700 de dolari. 

Construită în Finlanda

Nava a fost construită la şantierul naval Meyer Turku, în Finlanda. La începutul acestui an, preşedintele şi directorul executiv al Royal Caribbean International, Michael Bayley, a declarat presei că nava este pe cale să se alăture flotei Royal Caribbean pe 26 octombrie, anul acesta, iar în ianuarie 2024 urmează să înceapă primele croaziere, a mai scris sursa citată.

Icon of the Seas este prezentată de Royal Caribbean International ca fiind vârful de lance al evoluției navelor de croazieră, încorporând cea mai avansată tehnologie disponibilă, dar și beneficiind de cunoștințele acumulate în cei 50 de ani de experiență a companiei în acest domeniu.

"O poziţionăm ca vacanţă de familie supremă. Când te uiţi în urmă la toată energia şi timpul de care a fost nevoie pentru a crea această navă este uimitor", a spus Michael Bayley, citat de CNN.

Icoana Marilor
Sursa foto: Royal Caribbean International

Primele teste ale Icoanei Mărilor s-au finalizat pe 22 iunie, potrivit informaţiilor citate de CNN dintr-un comunicat al companiei. "În timpul primului ei set de teste pe mare, Icon of the Seas a parcurs sute de mile, timp în care principalele motoare, carena, sistemele de frânare, direcţia, zgomotul şi nivelurile de vibraţii au fost toate testate".

Royal Caribbean a transmis că un al doilea set de teste pe mare este programat tot anul acesta.

Vasul Titanic avea 269 de metri, iar când a fost lansat în 1912 era cel mai mare vas de croazieră din lume. Avea o capacitate de 2.435 pasageri și 885 locuri destinate echipajului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!